EIBK går för nya poäng!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK spelar idag borta mot nästjumbon Hofors IBK och nya poäng på kontot är önskvärt i damernas 11:e omgång av div.1.

Efter förra helgens match hemma mot Ludvika så har vi haft en bra känsla, var en riktigt skön vinst och det medför mycket positivt i laget. Nu möter vi Hofors som ligger 12a i serien och har 7 poäng mindre än oss. Så det är en riktigt viktig match för att vi ska flytta oss ifrån botten, menar spelaren Louise Andersson.

EIBK har laddat med träningsmatch i veckan och detaljer i spelet.

Veckan har varit bra, vi har haft två träningar plus en träningsmatch mot pojklaget. Bra genomkörare för dem och oss. De andra träningarna har vi kört mycket tempo övningar, vi vill kunna släppa bollen tidigare och få ett högre bolltempo, tränat mycket skott i när man kommer i fart, det är verkligen en sak vi behöver träna på, vi skjuter alldeles för mycket utanför mål och gör för lite mål också. Vi har kört powerplay och även boxplay, berättar Louise.

Vad tror ni på för matchbild?

– Det kommer bli en riktigt jämn match tror jag, det är alla i den här serien och jag tror båda lagen är riktigt taggade inför denna match, har alltid varit roliga och jämna matcher när vi har mött Hofors, säger Louise.

Tårta står på spel!

Vi kommer åka dit och ge 100 % och förhoppningsvis åka hem med 3 poäng, lite extra taggade när coach Kaj Söder ska bjuda på tårta om det blir en vinst, avslutar Louise.

Matchfakta:
Hofors IBK vs Enköpings IBK, Dam div.1 11:e omgång.
12:30 i Hoforshallen.

Senaste resultat EIBK:
4-3 seger hemma mot IBF Ludvika 25:e november.

Nyheter i truppen:
EIBK åker med 1 målvakt och 12 utespelare. Emma Carlsson är skadad, Isabelle Synnerlöv är sjuk & Sanna Jensen har jobb.

Sagt om motståndet:
Hofors kommer vara riktigt sugna på att ta tre poäng då dem är i stort behov. Dem har tappat lite spelare i år, men att dem även har kvar de bästa spelarna som gör mycket poäng. Cecilia Bäckvall är poängdrottning i hemmalaget med 17 poäng på 8 matcher (11+6).


Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar