EIBK går för andra raka.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK spelar idag en tung hemmamatch mot Frötuna IBF i tredje omgången av Damtvåan.

Efter segern i premiären hemma mot Storvreta har EIBK vilat i 14 dagar då man stod över. Nu väntar FIBF på hemmaplan. Gästerna har inlett säsongen med en seger och ett kryss vilket bäddar för en tuff uppgift för Enköpingsdamerna.

– Vi har gått igenom matchen mot Storvreta i premiären och slipat på det som har behövs inför dagens match. Tror det är positivt med lite uppehåll med då man blir lite extra taggad inför kommande match, vilket hela laget är, berättar EIBKs-Louise Andersson.

Vad har ni jobbat med i veckan inför matchen?

– Denna veckan har vi jobbat med detaljer som vi tror behövs mot Frötuna. Vi vet ungefär hur dom spelar och vi har tränat efter det. Lagt fokus på frislag, powerplay samt box.

Hur ser ni på er chanser idag?

– Hela laget är extremt taggade så våra chanser idag är goda om alla går ut och ger 100 %. Vi ser även denna match som lite revansch då vi inte vann någon match mot Frötuna förra året! Vi vet att det kommer bli väldigt stillastående från dem, men snabbt rull. Det är rutinerade spelare vi möter men spelar vi runt dom och tar med våran fart så kommer denna match gå våran väg!

Hur ser det ut i laget?

– Malin Hjelm och Keli Franks ansluter i dagens match, vi har tre riktigt starka kedjor som alla kommer vara ett hot framåt samt två stabila backpar, avslutar Andersson.

Matchfakta:
EIBK vs FIBF, Dam div.2, omg:3.
16:30 S:t Ilianshallen.

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar