EIBK föll tungt!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev inget lyckat generalrep för damerna i Enköpings IBK som föll stort och tungt hemma mot Alunda.

– Vi ställde upp med 10 spelare blandat med D2 och D3. Vi visste från början att detta skulle bli den tuffaste matchen då Alunda kom högt upp i D1 serien förra året samt har spelar med väldigt bra resultat denna försäsong, berättar Louise Andersson

Matchen blev ingen höjdare, första period slutar 7-0 till Alunda där EIBK är alldeles för mesiga framför mål då gästerna gör 99 % av alla målen där.

Samma sak blir det i andra perioden. Med 9 minuter spelat får EIBK en straff, Frida Thorell Millros kliver fram och spräcker nollan. Men målen fortsätter rinna iväg och EIBK spelar fortsatt alldeles för mesigt. Den perioden slutar 1-6 och siffrorna är på tok för stora.

– Vi pratar i periodpausen att vi ska göra en sista bra period och glömma de andra två och det gör vi verkligen. Den perioden slutar 1-3 och vi spelar mycket bättre i sista perioden. Unga Olivia Wännerström gör det väldigt bra i sista perioden och står för många fina räddningar, berättar Andersson.

Vad får ni mer er från den här matchen?

– Det vi tar med oss från matchen är nog att när vi står upp och vågar pressa så spelar vi riktigt bra, det gjorde vi i sista perioden då vi ej hade orkat det i tre perioder med de få spelare vi ställde upp med. Men sista perioden tar vi med oss och de andra två vill vi inte tänka på då det var katastrof i försvaret och vi kolla för mycket boll. Det var sista träningsmatchen och om två helger är det äntligen dags för seriepremiär, vi hoppas verkligen att alla kan spela då och är friska och skadefria, avslutar Andersson

Enköpings IBK – Alunda 2-15 (0-7,1-6,1-3)

Målskyttar EIBK: Frida Thorell Millros, Julia Brundell.

 

Lämna ett svar