EIBK föll tungt!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings IBK åkte på en blytung uddamålsförlust i Herrtreans 17:e omgång borta mot Skutskärs IBK.

– Ja fan det kan man lugnt säga. medger EIBK-tränaren ANdreas Olofsson.

Det startar illa för EIBK som får se hemmalagets Linus Lundin göra 1-0 redan efter knappa två minuter spelat. Svaret lät dock inte vänta för Timothy Westlund kvitterar ganska omgående. Det var dock hemmalaget som skulle gå till periodvila med en 3-1 ledning efter två sena mål.

– Vi är med i första och jag tycker vi gör ett bra jobb i försvaret för att ta bort skutskärs poängkungar, tyvärr bränner vi lite för många klara målchanser för att hålla jämna steg.

Det startar även illa i mellanakten för EIBK som får se Niklas Öster göra 4-1 efter bara 21 sekunder spelat. Isak Ekström ser dock till att ta EIBK tillbaka i matchen när han reducerar till 2-4 dryga minuten senare. EIBK skulle göra ett mål till i perioden genom Jonathan Piispanen, men hemmalaget gör två och leder med 6-3 inför den tredje och sista perioden.

– I andra så får vi en kall dusch direkt, men vi känns trygga i spelet men det blir lite för tajt i anfallsspelet för att vi ska få till klara målchanser och skjuter alldeles för mycket i första täck .

Nu var det EIBK som rivstartade perioden och reducerar till 4-6 genom Simon Äng och innan det är spelat 7 minuter så gör Emil Ramström 5-6 och det var match igen. Det blev sedan en jakt på kvittering, men hemmalaget kunde hålla undan och vinna.

–  I tredje så får vi vittring efter två tidiga mål och vi sliter för att få sjätte målet, men det blir för svårt, vi får inte in bollen tyvärr. Det jag tycker blir avgörande är att vi missar alldeles för många öppna målchanser och att vi inte kommer förbi med skotten, dom stannar lite för mycket i första täck. Oscar Edbom och William Thuuri var planens giganter i dag. avslutar Olofsson.

Skutskärs IBK – Enköpings IBK 6-5 (3-1,3-2,0-2)

Målskyttar EIBK: Timothy Westlund, Isak Ekström, Jonathan Piispanen, Simon Äng, Emil Ramström.

Utvisningar: 4x2min – 2x2min
Publik: 53

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar