EIBK föll trots en stark insats!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK förlorade returmötet mot Alunda IBF i innebandyettan. Gästerna fick revansch för uddamålsförlusten på hemmaplan och matchen i S:t Ilianshallen slutade 4-6 (1-0, 1-4, 2-2).

-Det är egentligen de första fyra minuterna i andra perioden som förstör det hela, säger EIBK-tränaren Kaj Söder.

EIBK svarade för första periodens ända mål efter 14:10 då Fanny Schenning klippte in 1-0 i numerärt överläge på pass från Emma Carlsson.

Foto: Kent Lundqvist

I andra perioden dominerade Alunda och redan efter fyra minuter var man ifatt och förbi målmässigt. Det hann bli 1-3 innan Fanny Schenning på nytt nätade för hemmalaget efter 16:03. Målet kändes i det läget livsviktigt för EIBK som inte fick till det spelmässigt i mittronden.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi hade problem att hänga med när Alunda höjde tempot, säger Söder.

Alunda fick med sig psykologiskt viktiga 4-2 nitton sekunder före andra periodvilan och när ledningen utökades i powerplay bara tjugosju sekunder in på tredje perioden var greppet kopplat.

Foto: Kent Lundqvist

Efter 6:31 kom 2-6 men hemmalaget agerade fortsättningsvis allt annat än uppgivet. Backen Elin Wizén skickade in 3-6 från distans mitt i sista perioden och när Emma Carlsson med ett ”zorromål” lirkade in 4-6 efter 18:46 i spel sex mot fyra blev det viss dramatik i kampen.

Foto: Kent Lundqvist

Närmare än så kom man dock inte och Alunda kunde tämligen säkert hålla undan fram till slutsignalen.

-Släpper man in sex mål är det svårt att vinna, men sett till målchanserna är vi värda en poäng. Prestationen överlag var bra, jag är nöjd med försvarsspelet och att vi gav aldrig upp, avslutar Kaj Söder.

 

Enköpings IBK – Alunda INF 4-6 (1-0,1-4,2-2)

Målskyttar,
EIBK: Fanny Schenning2, Elin Wizén, Emma Carlsson.
AIBF: Jonna Vuontisvaara 2, Isabella Lindgren, Elin Hallén, Emilia Eriksson, Frida Noaksson.

Publik: 125

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar