EIBK föll med uddamålet?

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK svarade för en svag prestation och vaknade alldeles för sent borta mot Bälinge IF i Herrtreans 8:e omgång.

Det blev en sömnig tillställning för EIBK under de två första perioderna. Den första var målmässigt okey, men spelmässigt långt ifrån vad man kan förvänta sig av laget och värre blev det i mellanakten.

Det slutade med att EIBK fick bära med sig ett underläge med 3-7 in i periodvilan inför den tredje och sista perioden.

– Vi försökte mixtra med femmorna gorma och gå ner på folk, men fick bara fart sista 10 minuterna, konstaterar EIBK-tränaren Johan Lindh.

David Mörtberg ger EIBK förnyad kontakt i spel fem mot fyra då han gör 4-7. Tiden rinner iväg och så också matchen trodde nog många. Men med två snabba mål genom Daniel Hellén och Mörtberg var det match igen med dryga tre minuter kvar att spela av matchen. Nu blev det en smula panik i hemmalaget som tvingas ta en timeout för att få stopp på blödningen. Det lyckas och hemmalaget kommer undan med hjärtat i halsgropen.

– Vi var inte med i matchen alls idag. Det vart ”som sagt” sista 10:e det blev lite bättre fart på oss, annars var det väldigt lojt. Detta till trots så var det bara 1 mål som skiljde och då kan man tycka att det är synd att vi inte är bättre påslagna från start, summerar Lindh.

Bälinge IF – Enköpings IBK 7-6 (3-2,4-1,0-3)

Skott: 33-24 (10-7,14-5,9-12)

Målskyttar EIBK: Daniel Hellén 2, David Mörtberg 2, Tobias Lindholm, Gustav Öberg

Utvisningar: 1x2min – 1x2min

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar