EIBK föll i sista omgången!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK förlorade sista omgången av damernas div.1 borta mot IBF Borlänge med 3-4 (1-2,1-2,1-0) där spel fem mot fyra fällde ett stort negativt avgörande.

– Ja, vi åker upp till matchen med 11 spelare och tycker ändå det känns taggat i laget, dels för vi ville klättra upp en placering, men framförallt få slå ut Borlänge. Riktigt tråkigt att torska sista seriematchen, men vi är kvar i serien och det är synd att vi inte nådde vårt mål. Vi har ändå 7 stycken uddamålsförluster och det känns riktigt surt, menar Louise Andersson.

EIBK startar matchen riktigt dåligt, spelar lågt försvar som dem inte riktigt har en koll på.

– Syntes hur taggade Borlänge var och vi var verkligen inte på den nivån. Vi visste vem deras bäste spelare var och hon visade sig tidigt i matchen, redan efter 40 sekunder visade domarna hur dåliga dem var när dom blåser ut Felicia Karlsson för slag, berättar Louise.

Då kommer Borlänge till skott genom Marielle Zetterberg, otagbart för Thilda Olsson i EIBK målet till 1-0. Det rullar på och är en väldigt tråkig period, inget bra spel från något lag. Med fyra minuter kvar av perioden kommer Borlänge igen, det är hemmalagets Isabelle Persson som står framför mål och kan vända upp och lägga in 2-0 bakom en utlämnad Olsson. EIBK skulle dock få sista ordet i perioden med bra spel, Ida Nyholm hittar Louise Andersson bakom mål som förlänger till Fanny Schenning i slottet som kan lägga in reduceringen till 1-2.

– I periodvilan prata vi om att flytta upp lagdelarna och till en början gör vi det bra, berättar Louise.

EIBK får också chansen att kvittera i powerplay, som dem har varit riktigt bra på i år, men inte denna match, dem kommer inte till någonting och deras super vassa forward – Nathalie Jansson kommer fri mot Olsson och kan göra 3-1. Några minuter senare får EIBK ytterligare ett powerplay och det går lika dåligt det. Hemmalaget kommer till ännu en kontring och lägger in 4-1 genom samme Jansson.

EIBK skulle dock tillslut få utdelning i spel fem mot fyra med dryga minuten kvar av perioden, det är Andersson som står för en bollstöld och knäpper skoningslöst in reduceringen till 2-4.

– I tredje säger vi att vi skall vi köra på, flytta fram laget ännu mer och gå på fler kontringar, berättar målskytten Andersson som fortsätter:

– Fem minuter in i matchen så får Julia Brundell ett bra läge som hon tar vara på och reducerar till 3-4, Julia som förövrigt gör sin bästa match för säsongen. Då är vi igång, vi har press mot deras mål hela perioden, men tyvärr vill inte bollen in.

IBF Borlänge – Enköpings IBK 4-3 (2-1,2-1,0-1)
Skott: 29-28 (7-5,12-14,10-9)

Målen,
Period 1: 1-0 (02:01) Marielle Zetterberg, 2-0 (16:02) Isabelle Persson, 2-1 (18:23) Fanny Schenning.
Period 2: 3-1 (25:18) Nathalie Jansson, 4-1 (29:29) Nathalie Jansson, 4-2 (38:53) Louise Andersson.
Period 3: 4-3 (45:56) Julia Brundell.

Publik: 61
Övriga matcher & tabell >>>

 

One Response to EIBK föll i sista omgången!

Lämna ett svar