EIBK föll i premiären!

Foto: Kent Lundqvist

EIBK tappade en tillsynes säker ledning efter halva premiären spelad i damtvåan hemma mot IBK Uppsala Teknologerna.

– Att vi inte spelar försvar på det sätt vi kan avgör matchen, de får några alldeles för lätta mål. Surt, för vi kan bättre, menar EIBK-tränare Kaj Söder.

Med halva matchen spelad var EIBK i ledning 3-1 och 4-2 med 12,38 spelat av mellanakten, då tappar laget matchen.

– Vi spelade väldigt bra och stabilt första halvan av matchen, fram till 4-2 i mitten av andra perioden. Direkt efter det gör vi några riktigt ruttna byten och släpper in tre mål på kort tid. Efter det kommer vi aldrig tillbaka in i matchen. Vi jagar men får dålig utdelning trots mängder av målchanser.

När 60 minuter är spelat står gästerna som segrare med 8-4 och det är ett resultat som hemmalaget inte alls är nöjda med även om det fanns positiva saker att ta med sig från matchen.

– Jag är nöjd med första halvan av matchen och att vi skapar så många chanser, vi har över 40 skott på mål. Väldigt bra insats från Caroline Ekström som gjorde en bra insats genom hela matchen. Även Ida Nyholm förtjänar att nämnas, hon sliter över hela banan och hennes hemjobb räddar oss flera gånger. Mindre nöjd med att presspelet inte alltid fungerade och att vi slarvar för mycket på egen planhalva, både i försvar och när vi har bollen. Vi släpper 26 skott på eget mål vilket är för mycket, avslutar Söder.

Enköpings IBK – IBK Uppsala Teknologer 4-8 (1-1,3-4,0-3)

Skott: 33-26 (8-2,16-6,9-8)

Målskyttar EIBK: Louise Andersson, Caroline Ekström, Michelle Svensson, Frida Millros.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar