EIBK föll hemma mot Sala!

Foto:Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK träningsspelade hemma mot Sala och förlorade en tight match med 3-6 (0-2,2-2,1-2)

Matchen var en bra genomkörare, tycker det är en väldigt bra match av båda lagen och väldigt jämnt, Sala sätter sina lägen och det gjorde inte vi, bollen studsade inte vår väg framför Salas mål, konstaterar Louise Andersson.

EIBK startar matchen bra och för spelet även när Sala pressar på riktigt bra så lyckas hemmalaget oftast spela sig ur det.

Vi slarvar lite för mycket vid mittzonen och det är där Sala fångar upp bollarna och går på kontring, efter första perioden står de 0-2 till Sala och vi gör om lite i laget inför andra period.

EIBK har riktigt bra tryck på Salas mål och det känns som ett mål borde komma när som, då slår EIBK ett felpass som landar rakt på en Sala spelare som står och fiskar vid halva planen vilket kostar 0-3.

Vi kommer dock igen med ett av de snyggaste målen den här säsongen, Emma Carlsson står fri bakom mål och får inga passningsalternativ, så hon tar saken i egna händer och ”Zorrar” in den i mål till 1-3.

Efter det fortsätter EIBK att pressa på och det resulterar, det är Fanny Schenning som står fri i höga slottet och får en passning från hörnet som hon placerar i mål till 2-3. Innan andra perioden är slut kommer Sala igen med ett turligt skott från halva plan som i högen av spelare framför mål så bollen rinner igenom till 2-4.

I den tredje perioden startar vi med ett powerplay och det gör vi bra, från halva planen skjuter Elin Wizén in sig och bollen går rakt i mål till 3-6 och vi känner att vi har chans att komma igen. Tyvärr kommer det för lätta mål där vi slarvar för mycket och matchen slutar 3-6. Tycker Sala steppat upp sen vi mötte dem sist och dem gör en väldigt bra match. Det var en bra genomkörare inför en riktigt tuff match denna helg mot Alunda, summerar Louise.

Enköpings IBK – Sala 3-6 (0-2,2-2,1-2)

Målskyttar EIBK: Emma Carlsson, Fanny Schenning, Elin Wizén

 

Lämna ett svar