EIBK föll hemma mot KAIS Mora!

Tufft för EIBK hemma mot Mora. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK var numret för litet hemma mot ett bra KAIS Mora som vann med 7-3 i damernas div.1.

– Vi kunde inte riktigt svara upp idag mot ett bra Mora, konstaterar tränare Kaj Söder.

Det var egentligen inget snack om saken även om EIBK försökte gör match av det hela med en härlig inställning till uppgiften, Mora var bättre i allt. I den första perioden är EIBK ganska bra med men har svårt med tempot och lyckas inte etablera något eget spel i offensiven.

Foto: Kent Lundqvist

Det är Mora som för matchen med ett bra passningsspel och man gör också det så viktiga första målet. Med 3,55 spelat så lämnas Alice Winges omarkerad i slottet och då gör hon 0-1 bakom duktiga Thilda Olsson i EIBK målet. EIBK svarar dock omgående med att kvittera till 1-1 genom Felicia Karlsson.

Foto: Kent Lundqvist

Det skakar dock Mora av sig direkt och anförd av matchens stora artist Jenna Taivaloja så kommer gästerna i våg efter våg av anfall och tillslut kommer också 1-2, det är Moa Beronius som hittar rätt med ett avslut med trafik framför Olsson.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så kopplar mora greppet om matchen även målmässigt då man går fram till ledning med 4-1 efter två mål av Ellen Gunnarsson. EIBK sprattlar sedan till och har sin bästa sekvens i matchen när man första har Ida Nyholm med ett friläge men avslutet går över och sedan reducerar till 2-4 i spel fem mot fyra genom Louise Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

Mora tar sedan tillbaka kommandot och gör 2-5 innan perioden är slut, det är Kaltrina Qufaj som snyggt spelar bakom ryggen till en fristående Linne Stenqvist som överlistar Olsson.

Foto: Kent Lundqvist

Visst EIBK sprattlar till i början av den tredje och sista perioden då Evelina Widberg trycker in en retur till 3-5, men matchen avgörs definitivt när hemmalaget sparkar in bollen i eget mål till 3-6. Innan matchen är slut så fastställer Jenna Taivaloja slutresultatet till 3-7 och vi får se en underbar mål-gest som tyvärr domarna ger en utvisning för, 2+10 kostar det att bjuda på underhållning? Gör om gör rätt!!!

Foto: Kent Lundqvist

– Jag har gjort den så många gånger och det här är första gången jag åkt på en utvisning, trist för det är inget illa menat, jag blev ju bara glad för målet. Jag är dock glad att vi vinner matchen mot ett tufft motstånd som EIBK, vi siktar på toppen och vill gärna komma tillbaka till Allsvenskan, berättar matchenslirare – Jenna Taivaloja.

I hemmalägret var man inte allt för nedstämda och konstaterar att man har en bit kvar till toppen i div.1.

– VI får klart för oss vad som krävs för att vara med i toppen av serien. Vi gör tyvärr för många misstag som kostar idag, dem är inte stora men det kostar mot ett så här bra lag. Känslan var att vi var med fram till Mora gör 5-2, summerar Kaj.

Annons

Enköpings IBK – Kais Mora 3-7 (1-2, 1-3, 1-2)
Skott: 21-36 (7-16, 6-8, 8-12)

Målen,

Period 1: 0-1 (03:55) Alica Winges, 1-1 (04:27) Felicia Karlsson, 1-2 (07:52) Moa Beronius.
Period 2: 1-3 (26:24) Ellen Gunnarsson, 1-4 (30:41) Ellen Gunnarsson, 2-4 (30:55) Louise Andersson, 2-5 (38:14) Linnea Stenqvist.
Period 3: 3-5 (40:24) Evelina Widberg, 3-6 (48:11) Självmål, 3-7 (55:31) Jenna Taivaloja.

Spelarbetyg EIBK:


Thilda Olsson


Isabelle Sennerlöv


Ida Nyholm

 

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar