EIBK fick revansch.

EIBK flög fram till seger. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK fick en bra omstart i herrtrean då man fick revansch på Gottsunda IBF i herrtreans 10:e omgång.

– Det var en bra match till 5/6delar. Vi borde vinna matchen med mycket mer än vi gör, men tyvärr är vi inte tillräckligt effektiva, menar EIBK tränaren Johan Lindh.

Foto: Kent Lundqvist

Första perioden kontrollerar EIBK med ett högt försvarsspel och vinner ofta bollen tidigt i banan.

– Dock är vi inte tillräckligt bra i anfallet, skapar inte jättemycket, men har i alla fall med oss 2-0 in i andra perioden, berättar Lindh.

Foto: Kent Lundqvist

I andra fortsätter EIBK att spela bra och får nu också till anfallsspelet bra.

– Skapar mycket och får utdelning. Vi leder med 5-1 efter 10 minuter spelat i andra. Sen kommer vår lilla dåliga period där vi slutar med vårt höga försvar och låter dem komma upp i banan och blir då straffade och ”bara” 5-4 efter andra, konstaterar Lindh.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma att ändras i den tredje och sista perioden.

– Inför sista betonar vi att vi måste fortsätta försvara oss högt i banan och det gör vi bra, även fast dom inleder med att göra 5-5, men sen går vi ner på folk och får upp bra fart i spelet och går upp till 8-5, berömmer Lindh.

Foto: Kent Lundqvist

Hur vill du summera matchen?

– Vi missa tyvärr för mycket idag från bra lägen, men positivt är att när vi gör rätt försvarsspel så är vi bra. Vi hade en junior i målet idag – Henrik Carlström. Han gjorde bla. en grym sidledsförflyttnings-räddning vid ställning 8-6 och två minuter kvar, kan ha varit matchavgörande, avslutar Lindh.

Enköpings IBK – Gottsunda IBF 8-6 (2-0,3-2,3-4)

Målskyttar EIBK: Daniel Hellén 2, Peter Eriksson-Ahlin, Fredrik Widberg, Isak Ekström, Joacim Svensson, Tim Rikard Buråker, Albin Pettersson.

Utvisningar: 0x2min – 1x2min

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar