EIBK fick efterlängtad revansch!

Foto: Privat

Damerna i Enköpings IBK fick revansch på IBK Uppsala i damtvåans 8:e omgång.

– Det var en ruggigt jämn match. Vi spelade bra, framförallt var det grym inställning, berättar EIBK-tränaren Kaj Söder.

Det skulle komma att bli en ganska öppen första period där hemmalaget ganska omgående tar ledningen med 1-0 innan EIBK svarar med att kvittera till 1-0 genom Ida Nyholm och även ta ledningen med 2-1 genom Frida Millros med endast 4,15 spelat av matchen.

Med två snabba mål så åter dock Uppsala kommandot och är i ledning med 3-2 när Kim Eriksson gör två mål och ser till att EIBK är i ledning med 4-3 när lagen går till periodvila.

I mellanakten så blir det mer tight spel och det skulle falla endast ett ål och det är EIBK som först klarar ut en utvisning och i svansen på den gör Madeleine Gelin 3-5 vilket står sig in i den tredje och sista perioden.

Den blir även den tight och snål, men det skulle komma ett avgörande med endast 5 sekunder kvar att spela av matchen då Elin Wizén fastställer slutresultatet till 3-6.

– Vi spelade bättre försvar än på länge, det kändes väldigt bra. Sista perioden blev det extra mycket försvarsspel men jag kände mig väldigt trygg med att vi skulle reda ut det. Anfallsmässigt spelade vi bra – som vanligt, menar Söder.

Vad avgör den här matchen?

– Det som var avgörande tror jag var att alla spelare tog ansvar och gjorde det dom skulle hela tiden. Vi gjorde lite ändringar i spelet och varvade med att spela 2 och 3 kedjor och ändrade backparen, men inga förändringar påverkade hur vi spelade. Alla skötte sig väldigt bra. Jag är väldigt nöjd, avslutar Söder.

IBK Uppsala – Enköpings IBK 3-6 (3-4,0-1,0-1)

Målen EIBK: Kim Eriksson 2, Ida Nyholm, Frida Millros, Madeleine Gelin, Elin Wizén.

Utvisningar: 1x2min – 2x2min
Publik: 67

Damtvåan >>>

Lämna ett svar