EIBK dam föll i sexpoängsmatch!

Tung poängförlust för EIBK dam hemma mot Hagunda. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK stred tappert hemma Hagunda IF som tillslut drog det längsta strået och vann med 4-3 i den 7:e omgången av damernas div.1

Det känns såklart surt att förlora med uddamålet, konstaterar tränare Kaj Söder.

Det var påtagligt att det var en match som betydde mycket för båda lagen då inledningen av matchen blev trevande. Det var gästerna som öppnade piggast och tar också ledningen 4,19 in i första perioden, på en kontring mot ett passivt EIBK försvar kunde Sofia Mattsson trycka in 0-1.

EIBK rycker sedan upp sig och flyttar ram i sina positioner och skapar ett par chanser innan Ida Nyholm kan trycka in en retur bakom gästernas målvakt – Alva Wanselow till 1-1. Hemmalaget får mersmak och vaskar fram två heta chanser att ta ledingen, det är Fanny Schenning som har båda chanserna men Wanselow räddar båda gångerna.

Mellanakten blir som den första med ett piggt Hagunda inledningsvis där Paulina Löf presterar i slottet men hemmalagets målvakt – Eman Mohamed svarar för en strålande parad. EIBK jobbar sig in i matchen och när Löf sitter på botbänken gör hemmalaget 2-1 genom Madeleine Gelin. Gästerna svarar med att ta över mer och mer av matchen och det blir inte bättre av att Louise Andersson får kliva av matchen med skada.

Jag vet inte vad som hände men det bara högg till i ryggen och det var kört att spela vidare, konstaterade en besviken Louise.

Gästerna kvitterar med en blixtrande kontring som avslutas med att Mattsson hittar en fristående Marina Eriksson som kan raka in 2-2 i öppet mål. Innan perioden är över så ligger Hagunda på för ett ledningsmål, men det blir istället EIBK som går till periodvila i ledning med 3-2 efter att Felicia Karlsson prickskjutit in bollen i mål på en frislagsvariant.

I den tredje perioden orkar inte EIBK hålla uppe spelet längre, det är påtagligt att man inte är ett lag i fullform. Det är dock mycket nära att EIBK gör 4-2 när Sissel Wikström får öppet mål med 3,55 spelat, men hon är ur balans och får inte riktigt träff på bollen. 42 sekunder senare är det 3-3 genom Therese Idving som trycker upp bollen i närmsta krysset från vänsterkanten.

EIBK jobbar och sliter för att få till ett avgörande, men orken finns inte där när man vinner boll. Hemmalaget skapar någon enstaka nästanchans men mer blir det inte. Istället avgör Löf matchen med en visp i slottet till 3-4 med knappa fem minuter kvar att spela.

De fick vinna alldeles för många 50/50 situationer och det avgör tillslut. Vi orkar tyvärr inte hela vägen idag och är ändå nära att ta en välbehövlig poäng, summerar Kaj.

Enköpings IBK – Hagunda IF 3-4 (1-1,2-1,0-2)

Skott: 21-22 (8-5,7-8,6-9)

Målskyttar EIBK: Ida Nyholm, Madeleine Gelin, Felicia Karlsson.

Spelarbetyg EIBK:


Felicia Karlsson


Ida Nyholm


Fanny Schenning

 

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar