EIBK avslutade säsongen med seger i Björklinge!

Emil Ramström 3 mål borta mot BBK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK avslutade säsongen med ett riktigt målkalas-seger borta mot Bjöklinge BK i herrtreans sista omgång.

– Ja det är jätteskönt att avsluta säsongen med en seger och jag hade lite koll på hur det gick mellan Bälinge-Almunge, men vi hade bestämt att vi skulle vinna den här matchen. Att släppa in 10 mål är väl kanske inte det man önskade, men Björklinge var bra på att utnyttja när vi slarvade med bollen, berättar tränare Andreas Olofsson.

Det blev en match där det svängde rejält och lagen byter mål med varandra. Efter 20 spelade minuter har lagen gjort tre mål vardera och Linus Sjöqvist målar två gånger om och Rasmus Löv en gång för EIBK. Om det var målrikt i den första perioden så blev en värre i mellanakten där det görs 8 mål fördelade på 4-4. EIBK målen gjordes av Jonatan Hillerstig, August Färnqvist, Simon Äng och Emil Ramström.

Målkalaset skulle fortsätta i den tredje och sista perioden där Ramström skulle ge EIBK ledningen med 8-7 och Hillerstig 9-7. Hemmalaget kommer dock tillbaka och reducerar till 8-9, men när Ramström gör sitt tredje och lagets 10:e mål ser det avgjort ut med dryga 12 minuter kvar att spela av matchen.

Så blev det inte, hemmalaget svar med att göra 9-10 & 10-10 med 5,29 kvar att spela. Det skulle bli en dramatisk avslutning där EIBK skulle skull dra det längsta strået med 1,40 kvar att spela då Oscar Edbom gör 10-11.

– På plussidan är ju att vi gör många mål och några av dem var riktigt snygga. Kul att Emil Ramström får göra ett hattrick, August Färnqvist gör en riktigt bra match sen har vi ju Linus (Sjöqvist) och Simon (Äng) som gör en grym match, berättar Andreas som summerar säsongen:

– Vi är väl ganska nöjda med säsongen, vi hade en ganska dålig start men vi kom in i matcherna mer och mer under säsongen. Nu börjar väl arbetet med att se hur laget ska se ut till nästa säsong, jag vet att det jobbet redan har börjat lite smått.

Björklinge BK U – Enköpings IBK 10-11 (3-3,4-4,3-4)

Målskyttar EIBK: Emil Ramström 3, Linus Sjöqvist 2, Jonatan Hillerstig 2, August Färnqvist, Simon Äng, Rasmus Löv, Oscar Edbom.


Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar