EHS vann sexpoängsmatch!

Alice Askebro 9 mål mot Täby. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HS vann den så viktiga sexpoängsmatchen hemma mot Täby HBK med 24-23 (12-10) i damernas div.2 handboll.

– Linda Glarke i mål gör en hel del avgörande räddningar. Annars är det en lagseger. Jag tycker att vi var det bättre laget, orkade mest och vann rättvist, menar tränare Håkan Axeen.

Det blev allt annat en välspelad match inledningsvis där man turas om att stå för mängder med tekniska fel och bortkastade bollar. Det ger förvisso en jämn matchbild, men med Täby i förarsätet med dryga 16 minuter spelat och ledning för gästerna med 6-4. Då tar hemmalaget en välbehövlig timeout.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tycker att vi har lite svårt i början men efter våran första timeout och fick justera lite så kom vi igång riktigt bra. Vi fick tag på dem bakåt och då börja de det även funka framåt, säger Håkan.

Så blev det och EHS gör 5-0 på gästerna som nollas i 8 minuter och det är 9-7 på resultattavlan som blir 12-10 i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

EHS startar den andra halvleken riktigt bra med en bra defensiv med Linda Glarke i målet som får den hjälp hon behöver för at rädda och då gör hemmalaget ett ryck till 17-12 med 11,35 spelat av halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

Då kommer en ny svacka av hemmalaget som mer eller mindre står och ser på när Täby jobbar sig ikapp och förbi till 18-19 med 12 minuter kvar att spela av matchen. EHS samlar sig dock och kan vända tillbaka matchen och leder med 24-22 innan Täby kan snygga till siffrorna i slutsekunderna till 24-23.

Foto: Kent Lundqvist

Vi tappar en del under en period i andra, vi har tyvärr detta dilemma när vi leder, att vi slappnar av. Styrkan idag var att vi kunde komma tillbaka i matchen och vinna till slut, summerar Håkan.

Segern betyder att EHS nu kliver upp ovanför degraderingsstrecket!

Enköpings HS – Täby HBK 24-23 (12-10)

Målen, EHF: Alice Askebro 9, Kajsa Pihl 4, Lovisa Skagerlind 4, Sara Westerbergh 4, Adeline Merborn 3.

Spelarbetyg EHS:


Fiona Wallén


Alice Askebro/Linda Glarke


Lovisa Skagerlind


Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar