EHS tog en efterlängtad seger!

Foto: Kent Lundqvist

Efter 6 raka förluster kom så en efterlängtad seger för Enköpings HS i damernas div.2 hemma mot Bollstanäs SK.

Det var ett taggat EHS som kom igång direkt och tog kommandot i matchen. Efter knappa 9 minuter spelat var det ledning med hela 6-2 för hemmalaget. Det tuffade sedan på och matchen kände i princip avgjord i halvtid då EHS leder med 13-7.

– Vi utförde en riktigt bra första halvlek, fick igång fart i anfall och samarbete i försvar. Vi hade lite hjälp från A-laget (Frida Forsberg) och det gjorde att vi fick igång anfallet med fart, berättar tränare Håkan Axeen.

EHS var spelsugna och ville mer, en stund. Hemmalaget var ett tag i ledning med hela 18-10, 20-12 och 22-17 men sedan blev det minst sagt skakigt. Gästerna gör hela 7-0 på EHS och med 45 sekunder kvar av matchen är det helt plötsligt ledning med ”bara” 22-21! Hemmalaget avgör dock med att sätta 23-21 innan slutsignalen.

– Andra halvlek fortsatte vi med hög fart och tufft försvar, en laginsats, men sedan hände något som vi tyvärr har varit med om förr, vi börjar slarva och får inte igång något spel utan då kommer enmansanfall stressade avslut, vi tappar lagmaskinen. Även i försvar går vi bort oss (en gåta), men vi reder upp det till slut. Alla skall ha godkänt idag med ett litet plus till Frida som satte fart, avslutar Håkan.

Enköpings HS – Bollstanäs SK 23-21 (13-7)

Målen EHF: Alice Askebro 6, Kajsa Pihl 4, Frida Forsberg 3, Nathalie Goro 2, Hanna Strömberg 2, Dunja Abu Maujeh 2, Elin Berggren 2, Fiona Wallén, Sarah Westerberg.


Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar