EHS rasade ihop i andra halvlek!

Linda Glarkes storspel med hela 23 räddningar hjälpte inte EHS. Foto: Kent Lundqvist.

Efter likaläge 9-9 i halvtid för Enköpings HS hemma i bottenmötet och 4 poängsmatchen mot HF SIF klappade laget igenom och föll med hela 19-27.

– Det var lite överraskande att vi inte står upp och gör det bättre i andra halvlek än vi gör, säger tränare Jens Karlsson.

Matchen startar trevande från hemmalaget som snabbt kommer i underläge med 1-5. Defensiven är ändå okey, men det offensiva spelet går i sidled och avsluten går mitt på gästernas målvakt Cecilia Åsén.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma en förändring och det mycket tack vare att man ställer om försvaret och hjälper matchens lirare – EHS målvakten Linda Glarke. Hemmalaget lyfter nu helt rätt på sin högra sida av försvaret och tvingar fram dåliga avslut från den andra sidan där Glarke storspelar, med bla. två raka frilägesräddningar vilket gör att EHS kan gnugga sig i kapp till 9-9 i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken startar med en explosion av missade chanser och målvaktsräddningar, det första målet faller inte förre det är spelat 5,19! Då är det EHS som tar ledningen för första gången genom hemmalagets stora spelare – Viktoria Hummelstedt, 37 % av hemmalagets mål och ingen över bron o försvaret, som gör 10-9!

Foto: Kent Lundqvist

Det är nu EHS som leder med 10-9, 11-10 och 12-11 med 38,23 spelat av matchen innan något märkligt sker. Hemmalaget slutar att lyfta och sätta över spelet på sin högra sida och vänder på det hela? Det går sådär, kan man lugnt säga. Gästerna gör nu snabbt och effektivt 4-0 på EHS som tappar matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Visst EHS sprattlar till en smula och genom två bra mål av duktiga Hanna Karlsson på m6 till 16-18 har hemmalaget tillsynes kontakt, men nej det här var aldrig nära. Gästande HF SIF trampar till igen och gör 5-0 och så var det över och det hela slutar tillslut med överraskande och onödigt stora siffror. Målskillnad kan ju vara viktig i jakten på nytt kontrakt.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag kan faktiskt inte förklara vad som händer här i andra halvlek, men det var inte bra. Vi försökte ta bort en spelare som vi tyckte var farlig, men det lyckades inte. Trist när vi ändå hade ett visst grepp om det här en bit in i andra halvlek, analyserar Jens.

Enköpings HS – HF SIF 19-27 (9-9)

Målen,
EHF: Viktoria Hummelstedt 7, Hanna Karlsson 4, Lovisa Skagerlind 3, Nathalie Goro 2, Dunja Abu Moujeh.
HFS: Alva Näslund 9, Tova Vennberg 5, Sofia Eriksson 5, Cecilia Karlsson 2, Martina Olsson-Wedin 2, Filippa Halvarsson 2, Emida Näsbrandt, Natalie Jutvreten.

Räddningar:
EHS: 23 (13) 32,5 %
HFS: 19 (9) 48,7 %

Publik: 40

Spelarbetyg EHS:


Linda Glarke


Viktoria Hummelstedt/Fiona Wallén


Hanna Karlsson


Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar