EHS hängde inte med och föll stort!

Foto: Kent Lundqvist

Kräftgången fortsätter för Enköpings HS i damtvåan som förlorade med hela 26-45 (13-24) borta mot Rosersbergs IK.

EHS är förankrade i botten av damerna div.2 efter en brakförlust med 19 mål borta mot RIK, trots att man gör 26 mål på tabelltrean RIK.

Matchen startar trevande och EHS är i underläge 0-3 redan efter dryga två minuter spelat av matchen. Det kom en bättre sekvens efter det då laget gick fram till 3-5 och 5-8, men sedan gick tåget. RIK går ganska raskt fram till ledning med hela 17-8 och leder med hela 24-13 i halvtid. Det enda glädjeämnet var nyförvärvet Elin Sköld som gör 8 av lagets 13 mål i halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

Det fortsätter att rinna in mål för hemmalaget i den andra halvleken. Efter dryga 10 minuter spelat är det hela 35-19 till RIK och det slutar med bedrövliga 45-26, som sagt är det bra att göra 26 på tabelltrean men att släppa 46 är under all kritik.

Vi räcker inte till det går för fort för oss, alldeles för snabba och ärliga avslut och blir då straffade på en gång, konstaterar tränare Håkan Axeen.

Vad säger du om Elin Skölds insats i sin första match för sin nya förening?

– Elin började lite tveksamt i början bakåt, men visade framåt att hon vågar och att det händer något, hon jobbar in sig spelet bakåt mer och mer ju längre matchen gick. Hon får klart godkänt, avslutar Håkan.

Rosersbergs IK – Enköpings HS 45-26 (24-13)

Målen EHF: Elin Sköld 11, Alice Askebro 5, Fiona Wallén 3, Kajsa Pihl 2, Elin Berggren 2, Sarah Westerberg 2, Emelie Wahlberg.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar