EHS föll överraskande!

EHS fick inte stopp på FHK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HS tog en smått överraskande förlust borta mot Falu HK med 19-24 (8-12) i damernas div.2 handboll.

Serien har vänt och EHS som jagar nytt kontrakt i div.2 spelade en sexpoängsmatch borta mot FHK. Hemma vann EHS med hela 36-11 så favoritskapet landade såklart på Enköpingstjejerna.

Förvisso kom FHK med ett par spelare som inte var med i Idrottshuset, men 25 måls skillnad kan det väl inte vara på ett par spelare? Jo. så var det! Hemmalaget var tom 30 mål bättre än sista då FHK vann matchen med 5 bollar?

– Falun ställde upp med en annan uppställning plus att vi inte var med från start, berättar tränare Håkan Axxen.

Det tar EHS 7,45 att göra första målet i matchen och det slår ann tonen för laget i matchen. I halvtid är man trots det svaga målgörandet ”bara” under med 8-12.

Och inte blev det bättre i inledningen av den andra halvleken då hemmalaget stänger matchen med att göra 5-0, vilket gav 17-8 på tavlan. EHS gör sitt första mål i halvleken efter dryga 10 minuter. Matchen planar ut en smula, men med sista 9 minuterna blixtrar laget till samtidigt som hemmalaget slår av på takten en smula vilket ger 6-1 till EHS. Matchen förloras till FHK och så även platsen ovanför degraderingsstrecket.

– Vi kom till avslut, men alldeles för ärliga avslut. Vi reparerade till siffrorna lite i slutet, men det var då försent, summerar Håkan.

Falu HK – Enköpings HS 24-19 (12-8)

Målen, EHF: Alice Askebro 4, Fiona Wallén 3, Lovisa Skagerlind 3, Dunja Moujeh 2, Nathalie Goro, Kajsa Pihl 2, Sarah Westerberg 2, Hanna Strömberg, Viktoria Hummelstedt, Sara Westerbergh.


Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar