EHS föll i damernas div.2!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HS kunde inte svara upp på förra omgångens seger och förlorade med 19-26 (7-13) hemma mot Åkersberga HK i damtvåan.

Ja det gick som det gick, berättar tränare Håkan Axeen.

EHS hängde inte alls med när matchen startade och efter knappa 20 minuter spelat är det underläge med hela 1-8. Fyra raka mål tar dock laget tillbaka in i matchen igen och det är helt plötsligt 5-8. Tyvärr somnar hemmalaget om igen och tillåter gästande ÅHK svara med att gör 3-0 och leder med 11-5 och i halvtid är det hela 7-13.

Den andra halvleken vaknar EHS igen och spelar bländande handboll och jobbar sig ikapp till 14-14 med dryga 10 minuter spelat. Det tvingar gästerna att slänga in timeoutkortet. Hemmalaget är kvar i matchen till det är 48,39 spelat av matchen då Kajsa Pihl gör ett av sina fem mål och reducerar till 17-18.

Efter det så kommer en ny dipp för hemmalaget som avgör matchen. ÅHK gör 4-0 på dryga två minuter och det avgör matchen som ÅHK tillslut vinner med 26-19.

Vi kom inte i gång med anfallsspelet så vi halkade efter med mycket, sedan höll vi samma avstånd ända fram till i mitten på andra då vi fick igång hela vårt spel och kom ifatt. Sedan kom vi in i något falsk trygghet och slappnar av lite, stressar i anfall, gör för många misstag och då straffas vi på en gång av Åkersbergas rutinerade lag. Vi saknade också en del spelare som hade förhinder idag, vi fick låna in ett par trim damer som inte alls skall skämmas över sina insatser, men det är alltid svårt att få in nya spelare som man inte har spelat med förr. Vi hade också ett nyförvärv som spelade idag Hanna Strömberg från Tumba. Hanna funkade bra, summerar Håkan.

Enköpings HS – Åkersberga HK 19-26(7–13)

Målen, EHF: Kajsa Pihl 5, Adeline Merborn 3, Alice Askebro 3, Hanna Strömberg 2, Dunja Moujeh 2, Sarah Westerberg 2, Nathalie Goro, Tessan Ryderdahl.
Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar