EHF vinnare igen!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF vann den på förhand ovissa bortamatchen mot Skuru IK i Herrettan.

Det kom att bli en tight match hela vägen när EHF spelade borta mot Skuru. Det var dock EHF som tog första initiativet i matchen när man gick från underläge 5-6 med dryga åtta minuter spelat vände och gjorde 5-0 på hemmalaget och ledning 10-6.

Skuru skulle dock gnugga sig ikapp och med dryga tjugo minuter spelat så var det kvitterat till 13-13. Det var sedan lika hela vägen mot halvtidsvilan, men med 26,30 spelat och ledning för Skuru åker EHF på en utvisning.  Det klarar dock EHF ut och vinner den sekvensen med 2-0 och det bar också till en halvtidsledning med två bollar – 19-17.

– Att de äter sig ikapp beror på att vi bränner några bra lägen och drar på oss några tekniska fel samtidigt har vi oerhört svårt att få tag i Olof Johansson (10mål) som gör mål lite över allt i banan så vi tar timeout. Vi får lite bättre styr på spelet och kan efter det jobba os till en 2 måls ledning i halvtid. Halvtidssnacket handlade mycket om hur vi skulle få stopp på Olof Johansson som hade gjort åtta mål i första halvlek. Lösning blev att vi spelade en följande 5-1, berättar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det var ett taggat hemmalag som kom ut till den andra halvleken och sprang ikapp till 22-22 med 7,42 spelat. Då kopplar EHF på igen och gör 4-0 på hemmalaget viket gav ledning med fyra bollar och dryga tolv minuter spelat.

Det var en leding som växte till hela 8 bollar med dryga 10 minuter kvar att spela av matchen. Då tappar EHF spelet och Skuru kan göra 5-0 och det var match igen med dryga fem minuter kvar att spel och ställningen 29-32.

Då gör Viktor Berg Von Linde ett förlösande 29-33 mål och EHF kan sedan hålla undan och vinna matchen med tre bollar.

– Skuru började spela 7-6 framåt och vi spelar lite svårt och obeslutsamt framåt vilket gör att Skuru kan göra 4 raka mål och vi tvingas till en timeout. Oerhört skönt att vi tar 2 poäng, spelet är lite upp och ner och vi får ingen riktig fullträff bakåt, men Hampus Wallin var på hugget och räddade oss i många lägen. Nu är det bara att ladda om för på onsdag är det match igen då vi möter Täby borta, avslutar Skogäng.

Skuru IK – Enköpings HF 30-33 (17-19)

Målskyttar,
SIK: Olof Johansson 10, Rasmus Johansson 5, Emil Koplimaa 4, Johan Michélsen 2, Eric Fornander 2, Andreas Fuxborg 2, Jonas Stromberg 2, Petter Strömberg 2, Fabian Öst.
EHF:
Anton Lindblom 8, Max Österman 5, Adam Skogäng 4, Joel Ädel 4, Filip Tapper 3, Fredrik Sallovaara 3, Viktor Berg Von Linde 2, Anton Segersten 2, Max Rydstedt, Mattias Johansson.

Utvisningar: 2x2min – 1x2min
Publik: 132

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar