EHF vidare i USM!

EHF klara för steg 4 i USM. Foto: EHF

Enköpings HF P16 var i helgen i Västra Göteborg och säkrade avancemang till steg 4 i USM.

Enköping hamnar till sist på en andraplats i gruppen efter Önnered som vinner men det räcker för att Enköping skall ta sig vidare till steg 4 tillsammans med 32 andra lag från Sverige. Steg 4 spelas helgen 9-10 mars, då spelas det om finalspelet.

– Många spelare som under året tagit steg i rätt riktning och för tillfället har en bra och spännande utvecklingskurva, säger EHF-tränaren Mattias Eriksson.

I den första matchen ställdes EHF mot IF Swithiod HK från södra Stockholm. Det var en ganska jämn inledning på matchen, men med dryga kvarten spelat så kom ett miniryck och EHF kan gå från ledning 8-7 till 11-7 på några få minuter. Det var ett avstånd som utökades till fem bollars ledning i halvtid 14-9.

Med två snabba mål av EHF i andra halvlek stänger man ned matchen och kan sedan kontrollerat vinna med hela 8 bollars marginal i den såklart nervösa premiärmatchen av steg 3.

Enköpings HF-IF Swithiod HK 28-20

Målgörare: Filip Eriksson 13, David Zettergren 4, Jacob Eriksson 3, Teo Rydstedt 2, Karl Schelin 2, Filip Almqvist, Jakob Hammar, Gustav Wedholm, Anton Segersten.

Matchens lirare: Filip Eriksson

I den andra matchen ställdes EHF mot hemmaarrangören Önnereds HK. Det skulle komma att bli en jämn och spännande match. Det var helt jämn fram till fem minuter före halvtidsvilan och ställningen 11-11 då EHF gör ett ryck och kan gå till halvtidsledning med tre bollar 15-12.

EHF startar bra och utökar till en fyramålsledning, men ÖHK skulle komma tillbaka och var ikapp med 8,18 spelat av den andra halvleken då ställningen var 17-17. Nu var det hemmalaget som kopplade ett litet grepp om händelserna med att gå fram till ledning med 23-21. EHF ställer dock en sista fråga när Jacob Eriksson reducerar till 23-24 med 33 sekunder kvar att spela, men ÖHK kan hålla undan och vinna med uddamålet.

Önnereds HK-Enköpings HF 24-23

Målgörare: Filip Eriksson 8, David Zettergren 6, Jacob Eriksson 4, Teo Rydstedt 4, Karl Schelin, Filip Almqvist, Jakob Hammar, Gustav Wedholm, Anton Segersten.

Matchens lirare: Oliver Berntsson

Foto: EHF

Detta betydde att EHF nu var tvungen att vinna den sista matchen mot Eksjö BK i sista omgången. Det skulle återigen bli en jämn inledning och likaläge sex med dryga 6 minuter spelat. Då tar EHF en bra timeout och kan ganska omgående koppla greppet om matchen med att gå fram till ledning med 12-8. EBK skulle dock komma tillbaka och när lagen går till halvtidsvila är det ledning med ”bara” 17-15 efter ett straffmål det sista som gick av målmaskinen Filip Eriksson (34 mål på tre matcher!).

Det skulle bli darrigt i inledningen av den andra halvleken och EKB kunde vända och var i ledning med 19-18 innan EHF förstod allvaret och började springa handboll. Med ett jätteryck och 7-0 (19-25) på åtta minuter så var matchen avgjord till fördel EHF som tillslut vinner med 4 bollar och är klara för steg 4.

Eksjö BK-Enköpings HF 28-32

Målgörare: Filip Eriksson 13, David Zettergren 4, Jacob Eriksson 3, Teo Rydstedt 2, Karl Schelin 2, Filip Almqvist, Jakob Hammar, Gustav Wedholm, Anton Segersten.

Matchens lirare: Jacob Eriksson

 

Lämna ett svar