EHF vidare i slutspelet!

Foto: Kent Lundqvist

Herrhandbollsjuniorerna i Enköpings HF fick slita för det men är efter slutspelsgruppen klara för finalspel.

EHF som i gruppspelet stod som vinnare var länge osäkra på om de skulle ställa upp i slutspelet med tanke på den stora belastningen under säsongen med massor av matcher på samtliga spelare, både senior och juniorspel.

– Ah det blev så, vi kom underfund med att det kanske vore ett välkommet avbrott till en smått påbörjad försäsong. Vi åkte med tillgängliga 99/00 och Hampus Wallin (målvakt, -01) samt Anton Segersten (h6, -02) för att de skulle få lite extra inför deras USM-spel till kommande helg, berättar tränare Rickard Bäcklin.

Tyvärr blev en av fyra 9:or sjuk redan inför, och senare en skadad väl på plats, så EHF fick laborera på positionerna i matchen mot Bolton som startade dagen.

– Såklart var det så även i match 2, men det sårade oss ordentligt i denna matchen, berättar Rickard.

Matchen mot IK Bolton i sig är ingen väl genomförd historia från Enköpings sida.

– Eller såhär; vi har taktpinnen inledningsvis men tillåter oss tro att det bara ska lösa sig och när så Bolton vill mer så hamnar vi under och kan aldrig hämta hem det igen. Vi är för håglösa och det straffar dem obönhörligt. Vi går nästan ikapp och får läge att skapa oss chans på vinsten men en utvisning i offensiv position låter den chansen passera med några minuter kvar. Vi har också negativa 1 och bollen med 20 sekunder kvar, men kan/vill inte ta den chansen tyvärr, berättar Rickard om fortsätter:

– Vi ville inte detaljgnälla efteråt utan vi brottades av verbalt hur vi kände att vi hade kunnat, kontra hur vi levererade, i matchen och var alla ganska besvikna och ense om att såväl attityd och karaktär, som spelet, skulle vara något vi lät Uppsala (Match nr.2) bli varse att vi både hade och kunde, på ett helt annat sätt.

Och så blev också fallet! Lagen följdes åt till paus i den matchen, ledning 11-10, men när EHF skakat igång maskineriet och fått ordning på de spelare som hamnat i ovana/nya positioner, så gjorde dem processen kort i andra halvlek och vann den med 20-6 vilket gav en totalseger med 31-16.

– Heller inget att skriva hem om direkt, men skönt att se att vi från ganska låg nivå, kan klara av att höja upp det – och istället lösa upp rätt många knutar med en mycket högre nivå. Om jag var mer än duktigt missnöjd med rätt mycket i match 1, måste jag säga att jag ganska belåtet kunde stå och känna att vi ”ju faktiskt har det” när vi vill, i match 2. De växlar man kan dra av det i stort; är egentligen bara att vi ska försöka sudda, eller jämna ut om man så vill, ”EKG-kurvan” mellan prestation som är lite sämre, mot den som är lite högre. Och det löser vi i träningshallen. Plus för dagen får gå till Marius Brudvik-Norell som tar ansvar, samt Anton Segersten som är med för att se och lära, men tar för sig rejält och spelar bra handboll och vill visa att resan är påbörjad, berättar Rickard.

Vad händer nu?

– Nu ska -01 spela USM steg 5 kommande helg, sen ska vi spela Stockholm Slutspel finalhelg, med både AP och HJ helgen därpå, där det för HJ:s del blir en ny grupp mot Skånela, Tyresö och Täby, där vinnaren spelar final mot vinnaren av den andra gruppen som innehåller Bolton, Skuru och Tumba. Efter det gissar jag att vi tar välbehövlig matchvila innan truppen ska försöka sättas, och staben hamna på plats, så att försäsongen och resan kan fortsätta enligt plan och med ett tydligt sikte mot fortsatt utveckling, avslutar Rickard.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar