EHF vann prestigemötet mot Skånela IF!

Anton Lindbom stor segerorganisatör i EHF. Foto: Kent Lundqvist

Herrhandbollsjuniorerna i Enköping svarade för en mycket bra insats då man vann prestigemötet mot Skånela IF med 28-25 (14-13).

Det blev som väntat en mycket underhållande match när de gamla antagonisterna EHF & Skånela IF drabbade samman i Idrottshuset. Det är två lag som känner varandra mycket väl och det syntes på matchkaraktären med en hel del skön kamp och kanske mindre av skönspelet, lite av finalkaraktär kan man säga.

Foto: Kent Lundqvist

Det var tillknäppt inledningsvis av matchen där båda lagen får bra träff på varandra defensivt. Under dem första dryga 8 minuterna så var det dock EHF som satt i förarsätet och var i ledning mest hela tiden och då anförda av giganterna Anton Lindblom och Jakob Grönvall, vet i tusan om vi sett så bra ungdomsspelare i Enköpingströjan någonsin?

Foto: Kent Lundqvist

SIF skulle dock hänga i och sluggar sig kvar i matchen, men är laget som får slita mest får att hålla defensiven på plats och göra mål offensivt. EHF har en tvåmålsledning vid ett par tillfällen, men SIF kampar sig tillbaka hela tiden när man tror på ett ryck genom ett härligt och uppoffrande spel. 14-13 efter den första halvleken känns som ett rättvist resultat.

Foto: Kent Lundqvist

EHF ser ut att vilka gå på knock inledningsvis av den andra halvleken och går fram till en 17-14 ledning, men missar sedan två chanser att göra 18-14 och förmodligen små spika matchen. SIF gör det igen, mycket hjärta och kamp tar dem tillbaka i matchen och med sex minuter spelat är det 17-16.

Foto: Kent Lundqvist

Då drar gästerna på sig dubbla utvisningar och chansen att koppla greppet för EHF. Hemmalaget gör det tyvärr en smula omständligt och får ”bara” med sig 1-0 och ledning 18-16 med dryga 16 minuter kvar av drabbningen.

Foto: Kent Lundqvist

EHF fortsätter att spela ett smart offensivt spel med långa och snabba lösningar som får gästerna att slita ont och man har problem att få träff på hemmaspelarna. EHF har samma problem defensivt, men här handlar det mer om Alexander ”den store” Stenklyft som bombar SIF kvar i matchen (totalt 11 mål).

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 17 minuter spelat av andra halvlek och ställningen 22-21 så kommer tillslut ett ryck av hemmalaget. EHF får träff på ”den store” och springer fram till en 25-21 ledning med knappa 9 minuter kvar av matchen vilket tvingar SIF tränaren Kalle Andersson att kasta in timeout kortet.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna ger det en sista chans med spel 7 mot 6 offensivt och ett mycket utgrupperat försvar för att vinna boll tidigt och ställa om på EHF. Det hanterar hemmalaget bra och håller undan och vinner matchen rättvist med tre bollar.

Foto: Kent Lundqvist

Ja, det får man säga. Vi möter ett bra lag och har stundtals lite problem defensivt att sortera in ordentligt och är kanske en smula valpiga offensivt där man är lite för het på avtryckaren. I det stora hela så gör vi det bra och får med oss mycket som vi jan bygga vidare på och det är många som står upp bra, men jag vill ändå ge Anton Lindblom, Anton Sörman och Jakob Grönvall lite extra beröm för sina insatser i matchen, säger tränare Rickard Bäcklin.

Enköpings HF – Skånela IF 28-25 (14-13)

Målskyttar,
EHF: Marius Bredvik-Norell 6, Anton Lindblom 5, Filip Tapper 4, David Mellberg 3, Jakob Grönvall 3, Anton Sörman 2, Filip Eriksson 2, Albin Sköld, John Lagö, William Eriksson.

SIF: Alexander Stenklyft 11, Osama Chihi 7, Mathias Fred 2, William Zetterlund 2, Jonathan Ringbom 2, Karl Dahlqvist.

Räddningar:
EHF: 10 (6) 28,6 %
SIF: 8 (6) 24,2 %

Publik: 50

Utvisningar: 1x2min – 3x2min

Spelarbetyg EHF:


Anton Lindblom


Jakob Grönvall


Marius Bredvik-Norell

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar