EHF vann över seriekollega!

Målvakterna Elin Bergsten & Linda Glarke var tungan på vågen. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF har startat sitt träningsspelande inför spel i damernas div.1 med att vinna borta mot seriekollegan VästeråsIrsta HK.

– Första riktiga matchen över 60 minuter och vi genomför den bra. En hel del bra delar i spelet och del saker som absolut behöver bli bättre, menar EHF-tränaren Ken Hornö.

EHF startar matchen bra med fantasi i spelet med boll och står bra defensivt i spelet utan boll. Det ger också en ledning med 3-1 efter fem minuter spelar. Efter det så går det stå i matchen och tempot bedarrar betänkligt, från båda lagen. Det är nu påtagligt att det är tidigt på säsongen med en hel del oprovocerade tekniska fel och bortkastade anfall.

EHF är mållös i över 10 minuter innan laget gör 5-7. Den sista delen av halvleken blir dock bättre och EHF kan gå till halvtidsvila i ledning med 11-6. Det är framför allt Therese Lundström som river tag i spelet med boll.

Therese Lundström bäst på plan med sina 8 mål. Foto: Kent Lundqvist

EHF kör matchen i inledningen av den andra halvleken med bra tempo och ett bra försvars och målvaktsspel. Det gör att man ganska omgående går fram till ledning med 7-15 och sedan är det en ren transportsträcka mot slutsignalen.

EHF blandar uppställningar friskt under hela matchen och det påverkar såklart både tempo och kvalité. Dock så kommer det att behövas en rejäl höjning i nivå över 60 minuter till seriespelet startar. Hemmalaget ställde ett ungt lag på benen och spelade därefter, bra och skolat spel stundtals, men med naivt skytte.

-Vi provade runt en hel del i uppställningarna och ville ha en del svar och fick det. En helt okey genomförd match för att vara den här tidpunkten på säsongen. Kontringsspelet lämnar en del att önska, men hemspringet är bra där vi inte släpper till några enkla mål. Båda målvakterna var bra och så även försvarsspelet, det bäddade för segern, summerar Ken.

VästeråsIrsta HK – Enköpings HF 15-23 (6-11)

Målskyttar EHF: Therese Lundström 8, Alice Askebro 4, Felicia Axeen 3, Kajsa Pihl 2, Saga Walgeborg 2, Elina Rådlin, Tilda Karlberg, Elice Holmberg.

Räddningar:
VIHF: 11 (5) 32,3 %
EHF: 16 (10) 51,6 %

Spelarbetyg EHF:


Therese Lundström


Elin Bergsten/Linda Glarke


Felicia Axeen

Lämna ett svar