EHF vann hemmapremiären!

Kajsa Pihl 8 mål mot Bajen. Foto: Kent Lundqvist

F19 i Enköpings HF studsade omgående tillbaka och vann hemmapremiären mot Hammarby IF.

– Det var skönt med en vinst trots att det var mot Bajen, berättar EHF-tränaren Thomas Maurd.

EHF rivstartar matchen och är ganska omgående i ledning med 5-1 och 11-4 innan man sänker både tempo och kvalité. Det straffar gästande Hammarby med att göra 5-0 på femminuter vilket gav 11-10 med dryga minuten kvar att spela av första halvlek. EHF som avslutar halvleken med ett viktigt 12-10 mål.

– Vi börjar bra och får riktigt bra träff första kvarten. Sen händer något med tjejerna. Vi går ner oss och drar ner tempot totalt. Sista 10 minuterna förlorar vi med 1-6 vilket gav anledning till en allvarlig diskussion i halvtid om hur vi ska agera framåt, berättar Thomas.

Inledningen av den andra halvleken visade att laget responderat på snacket i halvtid. Åtta minuter senare var matchen punkterad  när Emelie Tapper trycker in en straff till 20-13. EHF fortsätter dock att trampa och springa handboll vilket tillslut gav en övertygande seger med hela 13 bollar.

– Vi ökar takten, gör det ordentligt och får bra träff från alla positioner. Bakåt väljer vi att ta bort en Bajen-spelare som vi hade problem med i första halvlek och då sitter vårt försvar ännu bättre. Det som avgör är vårt försvar och speeden i anfall i  andra. Extra kul att Kajsa Pihl ser ut att vara riktigt igång efter skada. Att vi sen fortsätter att spela vidare med bra tempo hela matchen ut är riktigt positivt, avslutar EHF-tränaren.

Enköpings HF – Hammarby IF 34-21 (12-10)

Målskyttar EHF: Kajsa Pihl 8, Tilda Karlberg 6, Elin Berggren 6, Vendela Tapper 4, Sandra Åkerman 3, Lowisa Wigh 2, Amelie Tapper 2, Wilma Maurd 2, Sofie Bengtsson.

Publik: 64

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar