EHF vann genrep!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF vann träningsmatchen borta mot Rosersbergs IK inför stundande kval mot NKIK Handboll Norrköping.

EHF ställdes borta mot ett bra Rosersbergs IK som svarade upp tufft i 60 minuter.

– Ja, vi blev nog lite överraskade över tempot och det spel som RIK bjöd på, framför allt i vårt försvarsspel där vi inte hittade rätt i den första halvleken, säger tränare Ken Hornö.

Så var det under de första 30 minuterna. EHF kom fel på det i försvaret mot ett piggt spelade RIK som hittade fram med ett fantasirikt anfallsspel. Offensivt så var det trevande mot ett utgrupperat 3-2-1 försvar och EHF hittade inte nycklarna för att hitta fram.

Det gav en halvlek som stannade på ledning 15-12 för RIK.

– Det var trevande och vi hittar inte riktigt den rytmen som krävs i spelet för att lösa deras offensiva försvar, men en nyttig läropeng, menar Ken.

I den andra halvleken får EHf bättre ordning på både försvar och anfall. Defensivt så visar framför allt Matilda Widén att hon blir en viktig pjäs i stundande kval, hon blockar 10-12 skott centralt. Det ger den energi laget behöver för att få fart på det offensiva spelet som nu blir avsevärt bättre och framför allt Maia Nysten som firar triumfer i halvleken.

Hemmalaget stretar dock på och håller jämna steg med EHF och det är egentligen inte förrän under de sista minuterna som matchen avgörs. EHF kan med mer rutin avgöra och vinna matchen med 2 mål.

– En bra genomkörare och vi får bättre träff defensivt, det avgör den här matchen, konstaterar Ken.

Kvalet startar på söndag den 15/4 kl.15.00 borta och returen spelas 14:00 den 22/4 hemma i Idrottshuset. En eventuell avgörande tredje match spelas onsdagen den 25/4 hemma i Idrottshuset.

Värt att nämna också: Det spelades 30 minuter till och då ann EHF med ett mer U/J betonat lag med 1 boll och här stärkte verkligen Fiona Wallén sin aktier genom att vara bäst på plan!

Rosersbergs IK – Enköpings HF 25-27 (15-12)

 

Målgörare EHF: Maia Nysten 6, Isa Ekström 3, Frida Forsberg 3, Therese Lundström 3, Liza Burnelius 3, Sara Hornö 2, Matilda Widén 2, Amanda Gustafson 2, Felicia Axeen 2, Alice Askebro.

 

Lämna ett svar