EHF vände och vann måstematch!

EHF stod för en bra insats när laget vände och vann hemma mot Rimbo. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF svarade för ett styrkebesked och vann hemma mot Rimbo Roslagen med 23-22 (11-13) i damettan.

Hemmalaget låg under i stort sett hela matchen men kom tillbaka och avgjorde knappa minuten före full tid genom niomålsskytten Frida Haraldsson.

Foto: Kent Lundqvist

– Stark vändning och vi gav aldrig upp. Vi vann ju första mötet och hade med oss självförtroendet till den här matchen, säger Frida.

Det var lite av en ödesmatch för EHF som ligger under nedflyttningsstrecket. Nu fick man i och med segern lite häng på lagen strax före och tränaren Ken Hornö var naturligtvis nöjd med matchutgången.

– Det blev riktigt spännande. Jag vill ge ett extra plus till spelarna för att de kan vända en så här viktig match till vinst.

Spelmässigt var kampen ingen höjdare och i första halvlek hade EHF problem i anfallsspelet. Man lyckades ändå hålla relativt jämna steg med Rimbo målmässigt och det skiljde två bollar i halvtid i gästernas favör.

Foto: Kent Lundqvist

-Det blev för mycket felpass i första halvlek, betydligt bättre i andra, säger Hornö.

Upptakten av andra halvlek blev sedan tung för EHF som drog på sig flera utvisningar.

Foto: Kent Lundqvist

– Inte alls den starten vi ville ha, säger EHF-tränaren.

Rimbo gick i från målprotokollet och var ett tag fem bollar före men EHF hade långt ifrån gett slaget förlorat och med mindre än fyra minuter kvar att spela var ställningen 22-21 efter en strong upphämtning.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi fortsatte springa i andra halvlek och Rimbo blev trötta. Nu satt också anfallsspelet som det skulle och vi fick bra utdelning på våra avslut, säger Ken Hornö.

Avslutningen blev dramatisk. Vid ställningen 22-22 och med bollinnehav minuten före full tid tog EHF timeout.

-Vi pratade om hur vi ville avsluta matchen och spelarna fick bestämma hur vi skulle sätta upp nästa anfall. De hade en plan och vi körde på den. Blev ju bra, säger Ken Hornö.

Det blev Frida Haraldsson som klev fram och blev matchvinnare för hemmalaget med skott från nio meter.

Foto: Kent Lundqvist

-Jag såg en lucka så det var bara att dra till. Otroligt skönt! Nu är jag rejält trött efter att, förutom en utvisning, spelat hela matchen. Det här var viktigt och nu vänder det, avslutar Frida Haraldsson.

 

Enköpings HF – Rimbo HK 23-22 (11-13).

Målen, EHF: Frida Haraldsson 9, Liza Burnelius 5, Isa Ekström 3, Felicia Axeen 2, Therese Lundström 2, Amanda Gustafsson, Sofia Hillerstig.

Rimbo: Ida Husman 6, Emma Carlsson 5, Ida Bernhardsson 4, Sofi Lindroos 3, Ida Rosman 3, Therese Ullsten.


Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar