EHF ut i kvarten!

Foto: Kent Lundqvist

Damjuniorerna i Enköpings kunde inte stå emot hela vägen i kvartsfinalen mot Rosersbergs IK.

– Vi gjorde en av våra bättre matcher för säsongen. Vi hade pratat om inställning till matchen, tjejerna skulle gå ut och aldrig ge upp, de gjorde dem inte heller, berättar tränare Jens ”Jeppe” Karlsson.

Det blev en jämn kvartsfinal, men det var RIK som rivstartade matchen med att göra 3-1 på EHF under de två första minuterna. Sedan vaknade EHF till och nollar RIK under nästan fem minuter och vänder på matchen och leder med 5-3.

Det är en ledning som EHF behåller med bra spel fram till det spelats knappa 20 minuter av kvartsfinalen, då är RIK ikapp till 10-10. Inför den sista minuten av halvleken är dock EHF i ledning med 13-12, men RIK hinner att vända på steken och leder med 14-13 när lagen går till halvtidsvila.

Den andra halvleken fortsätter att vara jämn, det står och väger fram till det är dryga fem minuter kvar att spela av kvartsfinalen och EHF är i underläge 20-22. RIK gör 23-20 och EHF missar en straff. Istället stänger RIK matchen med att göra 24-20 och vinner tillslut med 26-21.

–  Nu så bevisade vi att vi kan. Det var jämt hela första halvlek mot ett bra Rosersberg som spelar ett snabbt spel och vi hängde med. Det var mycket bra försvar och Elin Bergsten mellan stolparna, så kunde vi kontra in enkla mål som har saknats under säsongen. I paus var det bara småsaker som vi skulle rätta till. Andra halvlek följdes vi åt med bra spel tills det återstod ca: 5 minuter, då hade tjejerna kämpat suveränt, det är bara att gratulera Rosersberg. Hela laget ska ha beröm för en väl genomförd match, avslutar ”Jeppe”.

RIK gick sedan till final efter att ha besegrat VästeråsIrsta HF i semifinalen med 28-27, men i finalen var Skuru IK för starka och tog guldet efter seger med 31-25.

 

Rosersbergs IK – Enköpings HF 26-21 (14-13)

Målskyttar EHF: Alice Askebro 6, Kajsa Pihl 4, Vendela Tapper 4, Saga Valgeborg 2, Sara Westerberg 2, Nathalie Goro, Fiona Wallén, Sandra Åkerman.

Lämna ett svar