EHF tog chansen!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF vann det viktiga bottenmötet i Damtvåan hemma mot Täby HBK.

Det blev som väntat en spänd och trevande inledning när EHF spelade hemma mot THBK. Matchen var rent ut sagt usel under den första halvleken där drällde av tekniska fel och bortkastade bollar.

Foto: Kent Lundqvist

– Kanske var det nervöst, men bra var det inte där vi inte alls fick spelet att fungera, medger EHF-tränaren Kent Söderlund.

Det blev en halvlek som slutade 12-12 och det var hela tiden EHF som fick jaga THBK som hade två spelare som stack ut. Det var ungdomarna Hanna Kicklighter och Tilda Sitzinger som fick husera lite som de ville på gästernas vänstra del av offensiven.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi hade problem med den sidan och till den andra halvleken så gör vi lite ändringar som gav bra resultat.

EHF gick från start av den andra halvleken ut och punktmarkerade Tilda och då blev det stopp i maskineriet för THBK. Hemmalaget gör omgående 4-0 och är i ledning med 16-13 innan gästerna gör sitt första mål i halvleken med 5,34 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

EHF släpper nu axlarna och får igång längre spelföljder och då hänger inte THBK med alls. Hemmalaget har 19-13 när gästerna tvingas ta en timeout och då är det 7-1 i halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

Det hjälper inte för nu har EHF kommit igång och springer ifrån gästerna och vinner till slut med klara och rättvisa 32-17 anförda av rutinen med målvakten Jessica Anshagen, Hanna Odeheim och Nathalie Hjälm.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi fick bra träff på det här i andra halvleken och punkten var lyckad. Det som blir bättre är att vi här i andra håller oss till vårt spel och vågar. Skönt med plusmålen och att vi tar poängen och ger oss själva chansen att säkra ett nytt kontrakt här inför avslutningen av serien, avslutar Söderlund.

Enköpings HF – Täby HBK 32–17 (12-12)

Målskyttar EHF: Lovisa Wigh 11, Nathalie Hjälm 5, Wilma Mård 4, Hanna Odeheim 4, Nora Sagström 3, Elin Berggren 3, Lisa Jansson

Räddningar EHF:  18 (10) 51,4 %

Spelarbetyg EHF:


Jessica Anshagen


Nathalie Hjälm


Hanna Odeheim/Lovisa Wigh

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar