EHF till steg 2 i USM.

Foto: Kent Lundqvist

F18 i Enköpings HF fick en tuff start på USM spelet i Skara.

EHF fick en tuff lottning i första steget av USM F18 där man ställdes mot Gustavsbergs IF HK, Kungälvs HK och Skara HF.

I den första matchen mot Gustavsberg blev det förlust och med onödigt stora siffror 19-26 sett till matchbilden. I den andra matchen mot Skara var EHF med hela vägen men föll med uddamålet 19-20. I den tredje och sista matchen var det dock inget snack, Kungälv var gruppfavoriter och levde upp till det. Förlust med 14-29 var inget att snacka om.

– Både när det gäller matcherna mot Gustavsberg och Skara så är vi med bra i bägge matcherna och där hade resultaten likaväl kunnat gå vår väg. När det gäller matchen mot helgens suveräner Kungälv, så hänger vi med riktigt bra i början och håller jämna steg med dem, men sedan får vi två utvisningar som gör att de rycker ifrån lite, men vi gör en mycket bra match emot dem, berättar EHF-tränaren Kent Söderlund.

Vad fick ni med er till steg 2?

– Trots tre förluster med varierande spel, där vi har rullat runt på många spelare, så har helgen som helhet varit bra. Försvarsarbetet blev bättre och bättre under helgen, men vi behöver jobba mycket mer med vårt omställningsspel och anfallsspel. Mycket handlar om tajming och rörelsemönster, avslutar Söderlund.

Helgens bästa målskyttar: Amelie Tapper 13, Ellen Ågren 8 och Lovisa Wigh 7.

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar