EHF tappade och föll!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF tappade ledning och föll borta mot HK Ceres i den fjärde omgången av Damtvåan.

– Vi borde ha tagit minst en poäng i matchen, ledde med en boll i halvlek som borde ha varit med fyra bollar och får en katastrofal start på andra, vilket gör att vi inte riktigt kommer ifatt, berättar EHF-tränaren Kent Söderlund.

Det var hemmalaget som startade matchen bäst och var i en 4-1 ledning med knappa tre minuter spelat av bortamatchen mot Ceres. EHF trampar sedan igång och är ikapp och förbi med dryga 20 minuter spelat och leder et tag med tre bollar med fyra minuter kvar att spela av den första halvleken

Ceres tar då en timeout för att hitta tillbaka i matchen. Det ger omgående effekt då EHF inte gör mål på knappa 14 minuter och då reducerar Elin Berggren till 14-17. Det var ett underläge som inte gick att hämta upp och när slutsignalen gick så var det förlust med 7 bollar.

– Vi skapar lägen men bränner alldeles för mycket. När vi kommer med fart och rörelse så skapar vi lägen och där behöver vi bli mer träffsäkra. Vårt offensiva försvar fungerade inte och vi var tvungna att i ett tidigt skede byta till 6-0 som fungerade riktigt bra i första halvlek, avslutar EHF-tränaren.

HK Ceres – Enköpings HF 29-22 (12-13)

Målen,
HKC: Anny Norstedt 9, Nicole Vasques 6, Sara Thorström 3, Elisa Cederbrand 2, Klara Berndtsson 2, Lovisa Eriksson 2, Anna Westin, Ronja Lindgren, Alice Tollbring, Ida Nyström, Linette Holmberg.

EHF:
Amelie Tapper 7, Lisa Jansson 4, Hanna Odeheim 3, Elin Berggren 2, Nora Sagström 2, Jennifer Hagman 2, Wilja Lawton, Vendela Tapper.

Utvisningar: 4x2min – 1x2min
Publik: 105

Damer div.2 >>>

 

Lämna ett svar