EHF studsade tillbaka!

Lovisa Wigh bäst på plan med sina 8 mål. Foto: Kent Lundqvist

F19 i Enköpings HF studsade tillbaka efter förlusten i förra omgången och hemmabesegrade HK Roslagen.

Det var toppen mot botten när EHF spelade hemma mot tabelljumbon HKR som dock stretade emot tappert under den första halvleken mot ett seg startat hemmalaget som blandade och gav.

Foto: Kent Lundqvist

Det var jämnt målmässigt fram till det var dryga 18 minuter spelat då EHF kopplar ett litet grepp om händelserna med att gå från ledning 9-7 till 12-7 efter bra spring i kontringsspelet när man väl fick lite ordning på det defensiva spelet som lämnade en del mer att önska.

Foto: Kent Lundqvist

Det var en ledning som krömp med ett mål 14-10 när lagen gick till halvtidsvila.

Foto: Kent Lundqvist

Det är fortsatt trevande spel defensivt i inledningen av den andra halvleken vilket gör att HKR kan hänga med fram till det är spelat dryga 7 minuter och ledning 19-16 för EHF.

Foto: Kent Lundqvist

Då ställer hemmalaget ”äntligen” om till ett mer utgrupperat försvarsspel och nu skulle det lossna rejält. EHF monterar ned gästernas offensiv helt och hållet och gör 12-0 på HKR och är i ledning med hela 31-16 med dryga åtta minuter kvar att spela av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen var såklart över och avslutningen blev en ren transportsträcka mot slutsignalen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör det bra och får bra träff när vi ställer om försvaret och kan sedan springa hem den här matchen. Det är påtagligt att vi inte tränar så mycket ihop som ett lag, men när vi väl hittade rytmen så var det bra och vi vinner rättvist. Nu väntar en ny match mot dem borta på söndag och sedan startar uppladdningen inför steg 3 i USM spelet, berättar EHF-tränaren Tomas Maurd.

Enköpings HF – HK Roslagen 36-21 (14-10)

Målskyttar EHF: Lovisa Wigh 8, Alice Askebro 5, Amelie Tapper 5, Nora Sagström 5, Vendela Tapper 4, Wilma Maurd 4, Agnes Åkerman 2, Agnes Landström, Tilda Karlberg, Ronja Lundal.

Utvisningar: 0x2min – 1x2min
Publik: 43

Spelarbetyg EHF:


Lovisa Wigh


Amelie Tapper/Vendela Tapper


Alice Askebro/Wilma Maurd

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar