EHF starkast i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Det blev ingen hetta i handbollsderbyt mellan Bålsta IF och EHF.

Det var upplagt för ett hett derby mellan de båda obesegrade lagen Bålsta IF och Enköpings HF. Men det blev aldrig någon direkt hetta då EHF kom ut och sköljde över BIF i den första halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi spelade alldeles för krampaktigt och det var påtagligt att tjejerna hade nerverna på utsidan av matchtröjan, säger BIF-tränaren Thomas Maurd.

Hemmalaget var alldeles för heta på hanen och tog tidiga avslut och svarade för en hel räcka med tekniska fel i spelet med boll och det straffade EHF hårt och kunde springa ifrån och leder med klara 10-0 med knappa 23 minuter spelat av derbyt.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi står bra defensivt och våra unga tjejer visar prov på bra tålamod under de första 20-25 minuterna, berömmer EHF-tränaren Tomas Wigh.

Efter det så blev det bättre för hemmalaget som i spel fem mot fyra gör sitt första mål i derbyt genom Helen Granath från m6 och när lagen går till halvtidsvila så har BIF vunnit den sista delen av halvleken med 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Inte bra första 20-25 minuterna, men avslutningen tar vi med oss till den andra halvleken, menar Maurd.

– Vi slarvar i sista delen av den första halvleken, men annars är det bra, menar Wigh.

Den andra halvleken får en helt annan karaktär. BIF hittar mer rätt defensivt och gör det nu svårare för EHF att hitta fram. När EHF väl hittar lägena så står en storspelande hemmakeeper – Linda Glarke i vägen.

Foto: Kent Lundqvist

BIF vinner de första 5 minuterna med 2-0 och EHF blir allt mer frustrerat- EHF har nu svårt att ta rätt beslut i spelet med boll och det blir allt för snabba avslut och många slarviga spel som allt som oftast slutar med att hemmalaget vinner boll.

Foto: Kent Lundqvist

Med fem minuter kvar av matchen så är det 9-9 under den andra halvleken, vilket vittnar om att BIF höjt sig och EHF tappat i spelet. Avslutningen går dock till hemmalaget som kan springa hem seger mot ett BIF som fick soppatorsk och förlorar med 14 bollar.

Foto: Kent Lundqvist

– Påtagligt att vi hade behövt ha vårt starkaste lag på benen för att kunna rubba ett bra EHF över 60 minuter. Men vi får med oss en bra andra halvlek och kan jobba vidare med det inför det fortsatta seriespelet, avslutar en inte allt för missnöjd BIF-tränare.

– Jag kan inte vara nöjd med hur vi hanterar den sista 35 minuterna. Det är alldeles för svagt i spelet med boll där vi har att jobba vidare med. Vi är normalt ganska hyggliga i spelet sex mot fem, men i den här matchen fick vi det inte att stämma alls och i sex mot sex så är vi alldeles för heta och har inte tålamodet. Riktigt bra defensivt med 11 insläppta och första 20 minuterna, det tar vi med oss, avslutar EHF-tränaren.

Bålsta IF – Enköpings HF 11-25 (3-12)

Målskyttar.
BIF: Viktoria Hummelstedt 2, Camilla Hellblom 2, Johanna Allo, Tyra Westerlund, Helene Granath, Kim Atterborn, Ronja Lundahl, Tove Scott.
EHF: Amelie Tapper 9, Lisa Jansson 4, Wilma Maurd 2, Nora Sagström 2, Agnes Åkerman 2, Hanna Karlsson 2, Elin Isberg, Sandra Åkerman, Saga Walgeborg.

Räddningar:
BIF: 18 (6) 41,8 %
EHF: 17 (10) 60,7 %

Utvisningar: 5x2min – 0x2min

Spelarbetyg:


Linda Glarke BIF


Jessica Anshagen EHF


Amelie Tapper EHF

Lämna ett svar