EHF sprang sönder Norrköping!

Foto: Kent Lundqvist

Som väntat blev det ingen stor match när Enköpings HF programenligt vann hemma mot Norrköping IF i den 14:e omgången av Herrtvåan.

– I sig ingen rolig match, framför allt för publiken, men EHF-tränaren Anders Skogäng. Vi står i försvar kontrar, står i försvar kontrar…

Inledningen av matchen lev en smula tafflig av EHF som fick se NIF gå fram till ledning med 3-1 efter dryga fem minuter spelat. Sedan vaknar hemmalaget till och får bra träff defensivt mot ett ganska idéfattigt spel från gästerna. En sekvens med bra spring i kontringsspelet ger 5-1 och ledning med 6-4 fem minuter senare.

Vid ställningen 10-8 kommer det matchavgörande rycket. Mattias Johansson som vekar vara i sitt livs form just nu gör 4 mål och Mattias Rydstedt 1 mål när EHF gör 5-0 och ledning med 15-8 som blir 16-11 när lagen går till halvtidsvila.

Inledningen av den andra halvleken blir ganska ensidig och inte mycket uppställt spel sex mot sex. När 10 minuter är spelat är det hela 25-16. EHF kan sedan kontrollera händelserna och springa hem matchen och tar nya viktiga och bra poäng i jakten på en plats i toppen av serien.

– I andra halvlek tror jag att vi har vårt första uppställda efter typ 11 minuter, med andra ord svårt att få till en riktig match när ett lag bara vill dra ner tempot och i sig deras enda chans så det måste vi acceptera. Skönt med vinst, killarna gör det bra. Nyttigt att spela hem en match som vi ska vinna, avslutar Skogäng.

Enköpings HF – Norrköping IF 34-28 (16-11)

Målskyttar EHF: Anton Lindblom 9, Mattias Johansson 6, Adam Skogäng 6, Max Österman 5, Max Rydstedt 3, Filip Tapper 2, Elliott Ryderdahl 2, Erik Widén.

Publik: 96

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar