EHF söker nystart!

Ken Hornö får lämna sitt uppdrag i EHF. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF som haft en jobbig höst i Damettan är poänglösa och nu agerar klubben för att få till en omstart.

Under måndagskvällen blev det klart att tränare Ken Hornö får lämna sitt uppdrag som ansvarig för damerna i EHF.

– Jag deklarerade redan för två veckor sedan att detta var min sista säsong i klubben, men dem ville ha en tidigare förändring och omstart som det heter, berättar Ken.

Är det de svaga resultaten som ligger till grund för era beslut att göra en förändring?

– För mig var det inte alls den här lösningen som låg på bordet, jag ville köra säsongen ut, rädda kontraktet och lägga en bra grund för framtiden. Det blev egentligen fel redan från start av den här säsongen, hade jag vetat vad jag vet nu med allt så skulle jag inte alls fortsatt denna säsong, berättar Ken.

Under sin tid som ansvarig tränare har Ken varit med laget att ta steget upp i div.1 och kvalat till Allsvenskan.

– När jag satt med klubben innan jag klev på som tränare i EHF så var det div.1 som gällde vilket vi klarade och sedan skulle vi ta steget upp i Allsvenskan och etablera oss. Vi tog oss till kval, men sedan kom satsningen av sig kan man säga, konstaterar Ken.

Lösningen för klubben nu är att man fördelar ut ansvaret för damerna på Marlene Lindström, juniorerna jobbar Thomas Maurd vidare med och träningsansvaret tar F16 tränaren Johan Skoglund.

Vi har sökt Ordförande i klubben utan att lyckas. 

Damer div.1 >>>

2 Responses to EHF söker nystart!

Lämna ett svar