EHF serieledare!

EHF vann seriefinalen med nöd och näppe. Foto: Kent Lundqvist

Herrhandbollsjuniorerna i Enköping svarade för en mycket blek insats då man vann seriefinalen hemma mot HK Silwing/Troja med 29-25 (11-14).

Det blev lite av en antiklimax när den förväntade toppmatchen och seriefinalen: EHF vs Silwing gick av stapeln i Idrottshuset. Gästerna kunde inte mönstra fullt lag pga. sjukstuga i truppen.

Ja, det var lite synd och surt att inte få ställas mot deras bästa lag och det påverkade såklart inställning och motivation hos oss, berättar Rickard Bäcklin.

Foto: Kent Lundqvist

Ja, det kan man lugnt säga att det gjorde! EHF stod och tittade på i den första halvleken mot ett Silwing som fick fullträff i sin taktik och leder med 14-11 i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

Vi går rakt in i fällan och dras med i deras låga tempo med förödande konsekvenser för spelet och resultatet, medger Rickard.

I den andra halvleken var det inte mycket bättre, men man får en fribiljett in i matchen igen då gästerna blir syrefattiga och drar på sig en del utvisningar. Det gör att EHF kan vända på matchen och ta ledningen för första gången med knappa 8 minuter kvar att spela då William Eriksson gör 23-22.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev lite för mycket för gästerna som nu packar ihop helt och EHF kan springa hem segern ganska enkelt.

Foto: Kent Lundqvist

Det här är inte mycket att säga om, vi lever inte upp till de krav vi ställer på varandra gällande utveckling som lag och individuellt. Eloge till Silwing som kommer hit och gör ett ärligt försök med de resurser dem kan ställa på benen. Den enda som får godkänt idag är Jakob Grönvall, summerar Rickard.

Enköpings HF – HK Silwing/Troja 29-25 (11-14)

Målskyttar,
EHF: Anton Lindblom 5, Anton Sörman 4, Marius Bredvik-Norell 3, David Mellberg 3, Erik Widén 3,  Jakob Grönvall 3, William Eriksson 3, Gustaf Johansson 2, Pontus Ramström 2, Albin Sköld, Mattias Johansson, Jakob Grönvall, John Lagö.

Silwing: Birk Karlsson 9, Jacob Ewaldsson 8, Axel Skoog 3, Axel Bellander 3, William Eliasson 2.

Räddningar:
EHF: 7 (3) 21,8 %
Silwing: 7 (3) 19,4 %

Publik: 50

Utvisningar: 2x2min – 3x2min

Spelarbetyg EHF:

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar