EHF räckte inte till mot tabelltvåan.

Tight och tufft när EHF drabbade samman med KSK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF föll programenligt mot nykomlingen Kungsängens SK trots en av säsongens bästa matcher i Damettan.

– Jag kan inte vara missnöjd med den här matchen trots förlust. Vi stod upp för vad vi hade som mål med matchen och det var att hitta bra energi i spelet och stå bra defensivt, säger EHF-tränaren Ken Hornö.

Det svarade laget upp på omgående hemma mot KSK och efter fem spelade minuter så var det 2-0 för hemmalaget där bland annat unge talangen Vendela Tapper visade vägen med ett riktigt vasst spel. Gästerna var nollade i dryga nio minuter då Jennie Sundkvist reducerar till 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi kommer från en Allsvensk insats och prestation i förra omgången som nykomlingar i div.1 och det var påtagligt att vi åkte på en reaktion från det, konstaterar KSK-tränaren Bosse Waltin.

Gästerna stod för mängder av tekniska fel och bortkastade bollar mot ett EHF som låg på toppen av sin prestation och insats denna säsong. Detta till trots så visade KSK att dem är ett bra lag med försvars och målvaktsspel som bästa gren vilket gjorde att man kunde gnugga sig tillbaka in i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget stred tappert och stod upp i kampen vilket gjorde den första halvleken mål snål och innehöll mer kamp en skönspel. När lagen går till halvtidsvila är det ledning för tabelltvåan KSK med 10-7.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra halvleken blir tveksam och trevande för hemmalaget som har problem i det offensiva spelet och när man kom till lägen så var gästernas duktige målvakt – Caroline Sjögren i vägen.

Foto: Kent Lundqvist

Det gjorde att KSK kunde koppla greppet om matchen och var i ledning med 14-8 med dryga sju minuter spelat.

Då byter EHF lite i laget och man får bra träff defensivt där man hittar bollstölder mot ett grunt spelande KSK och man kan jämna ut matchbilden.

Foto: Kent Lundqvist

Vid ställningen 15-18 och dryga kvarten spelad hade EHF momentum i spelet och KSK är skakade. Då väljer Waltin att ta en välbehövlig timeout.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, då var det lite puls, oro i laget och hos oss ledare. Vi fick ingen vidare ordning på spelet och behövde samla oss, menar Waltin.

– I det skedet av matchen är vi riktigt bra, men tar tyvärr inte betalt för det fullt ut, konstaterar Hornö.

KSK svarar bra på den timeouten och gör omgående 2-0 och där och då går matchen. EHF försöker och krigar hela vägen, men det var bara att konstatera – motståndet för dagen var övermäktigt. KSK vinner tillslut med 8 bollar och visar att man är i toppen för att stanna.

Foto: Kent Lundqvist

– Starkt av oss att vinna idag då vi inte alls är på den nivå vi kan eller brukar. Vi tar det med ro att vi är med i toppen av serien som nykomlingar och försöker vara ödmjuka inför varje ny match, men det är klart att vi är glada för varken seger och skulle vi ta ett par matcher till får vi väl sätta oss ned och snacka om hur vi skall hantera situationen och avslutningen av serien, avslutar Waltin.

– Vi skall inte vara allt för missnöjda med det här. Vi ville hålla KSK på låga 20 insläppta och lyckades nästan. Offensivt är det som tidigare under säsongen med bra spel i långa stunder, men vi är fortsatt lite för naiva i våra avslut, summerar Hornö.

Enköpings HF – Kungsängens SK 18–26 (7-10)

Räddningar:
EHF: 10 (4) 27,7 %
NKIK: 15 (10) 45,5 %

Målgörare,
EHF:
Therese Lundström 6, Vendela Tapper 5, Maia Nysten 2, Sara Hornö 2, Alice Askebro, Felicia Axeén, Wilma Maurd.

KSK:
Stephanie Forss 6, Miranda Offord 5, Celinn Sjölander 4, Elin Karlsson 4, Erika Waltin 2, Jennie Sundkvist 2, Tova Albrektsson, Emelie Lindgren, Ebba Svanberg.

Publik: 130

Spelarbetyg EHF:


Vendela Tapper


Felicia Axeén


Therese Lundström/Kajsa Pihl

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar