EHF programenligt vidare i USM!

En bra defensiv gladde i Rimbo. Foto: Kent Lundqvist

Herrjuniorerna i Enköpings HF tog sig som väntat vidare direkt från steg 1 i USM till steg.3 som gruppsegrare.

På förhand var EHF jättefavoriter till gruppsegern i USM steg för herrjuniorer som avgjordes i Rimbo. I gruppen fanns förutom EHF även hemmalaget HK Roslagen, Kiruna HK och HK Eskil.

Gruppspelet inledes med match mot hemmalaget – HK Roslagen och det blev lite av en mjukstart för EHF som avgjorde drabbningen omgående. Redan i halvtid var det ledning med hela 15-3. När domaren blåste av matchen var det EHF som stod som segrare med 38-12.

Målskyttar EHF: Anton Lindblom 9, Erik Widén 7, Filip Tapper 6, Filip Eriksson 6, Mattias Johansson 4, Anton Segersten 2, John Lagö, Albin Sandell, Albin Sköld, Oskar Bigelius.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra matchen så ställdes EHF mot HK Eskil som på förhand var det lag som eventuellt skulle kunna hota om gruppsegern. Så blev det inte. Efter en trevande start så trampade EHF igång och avgjorde matchen under den första halvleken – igen. Ledning med hela 14-5 efter 25 spelade minuter. Den andra halvleken blev en ren formalia och när det hela var över stod EHF som segrare med 28-15.

Målskyttar EHF: Filip Eriksson 7, Anton Lindblom 6, Mattias Johansson 5, Filip Tapper 5, Erik Widén 2, Albin Sandell 2, Max Österman.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje och sista gruppspelsmatchen mot Kiruna HK bringade inte EHF några problem alls. Avgjort igen i halvtid då EHF leder med klara 16-2. Laget slappnar av lite den sista delen av andra halvlek vilket gör att Kiruna ändå kan snygga till siffrorna en smula vilket gör att matchen slutar med EHF seger 34-13.

Målskyttar EHF: Filip Tapper 8, Albin Sköld 7, Filip Eriksson 5, Mattias Johansson 4, Erik Widén 3, Max Österman 2, Oskar Bigelius 2, John Lagö, Albin Sandell, Anton Segersten.

– En bra helg där vi svarar upp mot förväntningarna av oss själva och där vi uppnår målet med att ta oss vidare som gruppettan. Mycket som var bra de här helgen där killarna spelade med bra fokus trots att vi kanske var numret större än motståndet i spelet. Det som imponerade mest var det defensiva i alla förstahalvlekar där vi på tre matcher bara släpper in 10 mål. Det är många bra lag som är vidare till steg 3 så nu gäller det att vi kan fortsätta att utvecklas fram till dess om vi skall kunna ta oss ett steg till, säger EHF-tränaren Anders Skogäng.

 

USM P18 steg 1 Grupp 2 >>>

 

Lämna ett svar