EHF på rätt väg!

Maria Lindberg & Jessica Anshagen spikade igen. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF visade att man är på rätt väg hemma mot Hammarby IF i den sjätte omgången av Damtvåan.

Det var egentligen inget snack om vart segern skulle gå i den så viktiga poängmatchen i Damtvåan mellan hemmalaget EHF och gästande Hammarby. Att gästerna kom till start med en kort bänk bäddade för att hemmalaget skulle kunna springa hem den här matchen.

– Vi har jobbat mycket med att få igång springet vårt spel och då fasspelet där vi vill komma åt enkla mål och hålla tempo i spelet, berättar EHF-tränaren Kent Söderlund.

Tempo & stress är två skilda saker och det har EHF inte lyckats separera ännu, men viljan finns och det visade laget under den första halvleken. EHF gick omgående fram till en 2-0 ledning, som dock kvitterades och fram till 4-2 som också kvitterades. Det som var signifikativt egentligen för hela den första halvleken var att det var stressat med massor av bortkastade bollar trots det så var det ledning med 11-5 ett tag innan Hammarby kom tillbaka i slutet av halvleken.

Det var en del som var på uppsidan också och det var just att EHF sprang handboll och att man svarade för ett bra målvaktsspel av Jessica Anshagen som bäddade för kontringsspelet som till slut gav 14-10 i halvtid.

– Vi tar löpningarna och sätter igång bollen bra, men det är ”som sagt” mer stress än tempo och det behöver vi jobba vidare med. En hel del som är bra i halvleken som vi tar med oss ut till den andra halvleken.

I den andra halvleken så kontrollerar EHF matchen och man fortsätter att praktisera springhandboll med blandat resultat. Det gav dock en utökande ledning succesivt med ett fortsatt bra målvaktsspel i grunden, men nu av inbytte Maria Lindberg.

Det rinner iväg och är ett tag hela 12 bollar som skiljer lagen åt, men en mer bekväm avslutning på matchen av hemmalaget lämnar utrymme för att Hammarby skall få äta sig ikapp en smula på slutet av matchen.

– Sköna och viktiga poäng på kontot. Det ger oss lite arbetsro att fortsätta jobbet med att förlänga de bra sekvenserna i matchen och minska stressen i våra spel-val där ute i spelet med boll. Vi står bra defensivt och har två bra målvakter idag, det avgör den här matchen, avslutar Söderlund.

Enköpings HF – Hammarby IF 27-17 (14-10)

Målen,
EHF:
Vendela Tapper 5, Lovisa Wigh 4, Elin Berggren 4, Agnes Landström 4, Nora Sagström 3, Josefin Åkerblom 2, Linn Taxén 2, Amelie Tapper 2, Jennifer Hagman.
HIF: Leonora Krasniq 5, Julia Thorberg 4, Elina Rådström 3, Irma Åkesson 2, Elvira Boström.

Räddningar:
EHF: 23 (10) 57,5 %
HIF: 10 (5) 27 %

Utvisningar: 1x2min – 1x2min
Publik: 70

Spelarbetyg EHF:


Jessica Anshagen/Maria Lindberg


Vendela Tapper


Linn Taxén

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar