EHF på kvalplats!

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Enköpings HF tog sin sjätte raka serieseger borta mot Skuru IK och är nu på kvalplats.

– Det är en arbetsseger snarare än en av våra bättre speltekniska matcher, och det känns bra när vi är i erkänt luriga Nacka bollhall, menar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Det var en jämn kamp i dryga 27 minuter och ställning 12-12. Då gör EHF ett slutryck i den första halvleken och kan gå till vila i ledning med 15-12.

– Matchen var lite trevande inledningsvis, iallafall offensivt. Defensivt står vi helt OK och Hampus (Wallin) har träff tidigt. Men vi har liksom inget tempo och då kan ett rutinerat Skuru hänga på. Fast vi jobbar troget med våra idéer – och det bär tillslut frukt, berättar Bäcklin.

I den andra halvleken är EHF det bättre laget och Skuru kan aldrig riktigt hota om segern.

– Jag känner mig inte jätteorolig sen efter att vi kommit loss, om än att Skuru gör några ansatser. Viktor (Berg Von Linde) vilar mycket idag och då får såväl Teo (Rydstedt) som, framförallt och äntligen, Elliott Ryderdahl utrymme i anfall och de gör det med den bravur! Riktigt kul att se, berättar Bäcklin som avslutar:

– Skuru testar punktspel och flyttar runt spelare; men vi kan komma loss i de momenten också och därför kommer vi loss med fler bollar och skapar oss lite säkerhetsutrymme och kan spela rent lite bättre på slutet.

Skuru IK – Enköpings HF 21-29 (12-15)

Målskyttar,

EHF: Elliott Ryderdahl 7, Gustav Odeheim 5, Teo Rydstedt 5, Joel Eneroth Ädel 3, Albin Sandell 3, Adam Skogäng 3,  Albin Sköld 2, Gustav Wedholm.

Utvisningar: 0x2min – 1x2min

Publik: 52

Tabell & Resultat >>>

Lämna ett svar