EHF P19 vann igen!

Foto: Kent Lundqvist

Herrjuniorerna i Enköpings HF fortsätter segertåget i seriespelet efter hemmaseger över Hammarby IF.

Det blev en ganska tight match när EHF tog emot Hammarby hemma i Idrottshuset. Det var gästerna som öppnade starkast och fick bra träff med sitt utgrupperade försvar och offensivt fick Fred Olsson stora ytor att jobba med och han gjorde 5 av Hammarbys första 6 mål och dem var i ledning med 1-5 och 3-6.

Hemmalaget jobbade sig in i matchen och när lagen går till halvtidsvila är det lika läge elva. Matchen fortsätter att vara helt jämn inledningsvis av den andra halvleken där lagen turas om att vara i ledning. Men när hemmalaget går från ledning 18-17 till ledning 20-17 med knappa 10 minuter kvar att spela av matchen var greppet kopplat.

Hammarby tar då en timeout och får stopp på blödningen. Gästerna får också ett gyllene läge att komma tillbaka i matchen då man får chansen att spela sex mot fem och underläge 21-23. Den chansen tar inte gästerna som missar straff och istället kan Pontus Ramström göra 24-21 och 25-22 vilket gör att matchen är vunnen av hemmalaget.

– Det var väl lite trevande, lite ovana med Bajens 3-2-1. Med lite justeringar framåt och med ett 5-1 försvar kunde bi lösa uppgiften och vinna, säger EHF-tränaren Anders Skogäng.

Enköpings HF – Hammarby IF 26-22 (11-11)

Målskyttar EHF: Filip Eriksson 10, Elliot Ryderdahl 7, Pontus Ramström 4, Erik Widén 3, Albin Sköld 2.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar