EHF P19 studsade tillbaka!

Erik Widén 9 mål på Bajen. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF P19 studsade tillbaka efter förra omgångens förlust och vann borta mot Hammarby IF.

Det kom att bli en jämn match hela vägen. Bajen var dock det lag som efter dryga sju minuter spelat tog ett litet grepp om händelserna med att gå från likaläge tre fram till ledning med 8-4.

EHF skulle vakna till och svarar med att göra 4-0 på hemmalaget vilket tvingar Bajen att ta en timeout för att få stopp på blödningen. En minst sagt lyckad sådan av lagets Coach – Oskar Wikström som får sitt lag att svara med att gå fram till ledning med 12-8. Ledningen med fyra bollar stod sig sedan in i halvtidsvilan för hemmalaget.

EHF rivstartar den andra halvleken och springer ganska omgående ikapp och förbi Bajen. Med knappa sju minuter spelat så gör Mattias Johansson 16-17. Lagen följs nu åt länge och väl. Med spelade 42 minuter av 50 så kommer ett miniryck av EHF då kvällens målspruta Erik Widén och Filip Eriksson gör 20-21 & 20-22.

Bajen gnetar sig dock tillbaka och lagen följs åt nästan hela vägen. Under den avslutande delen av matchen så är det dock EHF som är starkare och Widén kan med två raka mål avgöra matchen.

– Matchen var ett trevande i ca: 45 minuter, de sista fem av matchen femtio visade vi skarphet och kunde avgöra, berättar EHF-tränaren Anders Skogäng kort & gott.

Hammarby IF – Enköpings HF 25-27 (15-11)

Målskyttar EHF: Erik Widén 9, Filip Eriksson 6, Mattias Johansson 4, Elliot Ryderdahl 2, Anton Lindblom 2, Max Rydstedt, Filip Tapper, Oskar Bigelius, John Lagö.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar