EHF P19 städade av Täby.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF P19 fortsätter att vinna i seriespelet och är fortsatt serieledare efter att ha städat av Täby HBK på hemmaplan.

Det var en ganska jämn öppning på matchen när serieledande EHF tog emot nästjumbon THBK på hemmaplan. Ställningen var 5-5 när hemmalaget började springa lite bättre och man gör också 3-0 på gästerna som nu sakta men säkert fick se sig ifrån sprungna. När spelarna går till halvtidsvila är det 18-11till hemmalagets favör.

THBK gör en sista kraftansträngning i inledningen av den andra halvleken, men det räcker bara till 13-18 innan EHF vaknar till och svarar med att gå fram till ledning 23-13 på dryga tre minuter. Matchen var såklart över och EHF kunde sedan springa hem matchen utan att förta sig.

– Det var väl inte årets bästa match. Försvaret ihåligt stundtals, inget jättetryck i fasspelen men rätt ok anfallsspel. Det som avgör är väl att vi bättre än Täby helt enkelt, konstaterar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Enköpings HF – Täby HBK 33-24 (18-11)

Målskyttar EHF: Anton Lindblom 6, Filip Eriksson 5, Elliot Ryderdahl 4, Filip Tapper 4, Albin Sandell 4, Erik Widén 3, Mattias Johansson 3, Oskar Bigelius 2, Albin Sköld 2.

Utvisningar:  4x2min – 3x2min

Publik: 75

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar