EHF P16 vidare i USM!

Målmaskinen – Filip Eriksson gjorde 49 mål på 4 matcher! Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF P16 fick en smakstart på säsongen med avancemang i USM till steg 3 efter en bra helg i Umeå.

EHF har precis kommit hem från första steget i USM med P16, ett lag som i år är en nybildad grupp med -02/-03 och i ledarstaben är det Jenny Boquist och Mathias Eriksson.

– Vi har även ett par killar som är födda -05 i truppen. Totalt är vi 17 spelare som kommer spela i två serier och ett antal cuper, berättar Mathias.

I USM-gruppen med EHF spelade hemmaarrangören Gimonäs Umeå IF, Lidingös SK, Sävar IK och RP IF.

Helgen startade med match mot Sävar IK och det blev lite av en munsbit för laget. 15-1 till EHF med dryga 14 minuter spelat och det hela slutade med en 44-11 (20-4) seger.

Målskyttar EHF: Filip Eriksson 15, Anton Segersten 7, Teo Rydstedt 6, Jakob Hammar 4, Karl Schelin 4, Filip Almqvist 3, Gustav Wedholm 3, Andreas Ottosson, Jacob Eriksson.

I den andra matchen ställdes EHF mot hemmalaget Gimonäs och nu fick man lite bättre motstånd. Efter en ganska jämn inledning med en 4-3 ledning efter dryga fem minuter spelat så gnager sig EHF ifrån sakta men säkert och är tillslut i ledning med 19-11 när lagen går till halvtidsvila. Den andra halvleken blir den första lik med en jämn inledning och fortsatt åtta bollars försprång för EHF med knappa 8 minuter spelat. Sedan drar gnuggandet igång igen och EHF vinner tillslut med klara och rättvisa 31-19.

Målskyttar EHF: Filip Eriksson 8, Teo Rydstedt 5, Jakob Hammar 4, Jacob Eriksson 4, Filip Almqvist 3, Karl Schelin 2, Gustav Wedholm 2, Andreas Ottosson, Anton Segersten, David Zettergren.

Söndagen startade med match mot Lidingö SK och det skulle komma att bli samma karaktär på denna match som den avslutande under lördagen. Jämna inledning och leding 3-2 med knappa fem minuter spelat och sedan utökar EHF det sakteliga fram till halvtidsvilan då det är 17-11 ledning. I den andra halvleken stretar LSK emot bra och är ett tag ”bara” under med fem bollar (15-20). EHF är dock det bättre laget och har bra koll på matchen och kan tillslut vinna halvleken med 3 bollar och matchen med 30-21.

Målskyttar EHF: Filip Eriksson 10, Teo Rydstedt 8, Jakob Hammar 5, Karl Schelin 3, Filip Almqvist, Gustav Wedholm, Anton Segersten, David Zettergren.

Så väntade då en avslutande gruppfinal mot förhandsfavoriten RP IF. Här skulle så äntligen EHF få bekänna färg. Båda lagen var redan inför gruppfinalen klara för avancemang direkt till steg.3. Det blev också en drabbning som hette duga. En jämn inledning och 7-7 på tavlan efter 9,38 spelat. Då gör RP ett miniryck fram till ledning med 11-7 innan Karl Schelin kan bryta måltorkan för EHF som varade i nästan tre minuter. Ganska omgående var det också utjämnat till likaläge elva och i halvtid så lämnade lagen planen för en välbehövlig vila med ställningen 16-16.

RP rivstartar den andra halvleken och går omgående fram till 19-16, men sent omsider så vaknar EHF till efter halvtidsvilan och kommer in i matchen och kan utjämna till 19-19 efter tre snabba mål av målmaskinen – Filip Eriksson (16 mål i matchen), David Zettergren och Anton Segersten. Så skulle matchen fortsätta, RP gör ett miniryck och EHF jobbar sig tillbaka. Med 3,07 kvar att spela så har EHF knaprat in ett tre-bollars underläge till 27-28. Men tappar ånyo till tre bollar under. Tillslut vinner RP holmgången med 31-29.

Målskyttar EHF: Filip Eriksson 16, Anton Segersten 4, Teo Rydstedt 3, Karl Schelin 2, Gustav Wedholm 2, Jakob Hammar, David Zettergren.

– Vi är såklart väldigt nöjda att vi tog oss direkt till steg 3 och har jobbat en del med att få ihop gruppen i helgen, väldigt lyckat både resultatmässigt och gruppens sammanhållning. Det syns i matcherna att vi har haft en försäsong sedan maj, många presterar väldigt bra. Att vi gör 134 mål på fyra matcher är väldigt imponerande, summerar EHF-tränaren Mathias Eriksson.

Lämna ett svar