EHF övertygade hemma mot Uppsala?

Adam Skogäng på väg tillbaka efter långtidsskada. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF ställdes hemma mot Uppsala HK som även dem är nykomlingar i div.2 denna säsong och vann övertygande.

– Det blev kanske inte den matchen som vi hoppats på, men fick ändå bra svar, berättar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det var EHF som var det bättre laget i det mesta av spelet och man mer eller mindre sprang sönder motståndet och har avgjort träningsmatchen redan efter 30 minuter spelat.

– En klassisk träningsmatch för oss där vi gör mycket som är bra men i vissa stunder slarvar vi också bort e hel del i onödan, menar Skogäng.

I den andra halvleken släpper EHF bara till 7 mål defensivt och man står bra och tar också fortsatt betalt i kontringsspelet.

– Vi gör det bra i både fas 1 och fas 2 i kontringsspelet där ett okey försvarsspel bygger för detta. Kan dock tycka att vi kan bli lite taggigare i försvaret. I spelet med boll är vi trygga i det kollektiva och vi vill att spelarna skall ta ansvar med individuella prestationer i det och gör det bra, men jag vill se mer av det, menar Skogäng.

Glädjande också att tex. Adam Skogäng är tillbaka i spel efter skada och gjorde sin första match.

– Ja, det är både bra och kul. Han gör det bra, men har en bit kvar innan det är 100 %, menar Skogäng.

Vad väntar här näst innan seriepremiären?

– Vi har USM med juniorerna kommande helg och sedan är det seriepremiär borta mot Hallstahammar söndagen den 30/9, avslutar Skogäng.

Enköpings HF – Uppsala HK 41-17 (20-10)

Målskyttar EHF: Anton Lindblom 9, Mattias Johansson 7, Erik Widén 5, Filip Tapper 5, Max Österman 4, Max Rydstedt 3, Adam Skogäng 3, Anton Segersten 2, Pontus Ramström 2, Anton Sörman.

 

Lämna ett svar