EHF mot en spännande säsong!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF trampar i helgen igång med tävlingsspelande som nykomlingar i herrtvåan och det är en spännande säsong att vänta.

EHF drar igång med tävlandet och som vi redan skrivit om så är det en mycket trevlig överraskning att laget sent förstärkts av tre nygamla spelare från div.1 handbollen i Harald Stare mellan stolparna, Joel Eneroth-Ädel och Gustav Odeheim.

Gustav Odeheim. Foto: Kent Lundqvist

–  ja det är fortfarande riktigt kul att spela, även om det va ett tag sen nu, skrattar Gustav. Handboll på hemmaplan var det bästa alternativet för mig och familjen. Laget tränar i stort sett alla dagar i veckan så möjligheten att välja dagar och pass var avgörande. Nivån är nu rätt för det här unga gänget och vi kommer kunna vara med och tävla på riktigt, vilket jag fortfarande gillar. Det nya 01-gänget är otroligt spännande och bidrar med massor av talang men framförallt en vana av att vinna matcher.

Vad tror du om säsongen?

– Har svårt att sia om seriens utgång då jag bara har koll på ett fåtal lag, men jag kan konstatera att våra grabbar ligger riktigt bra till i sin träning. Helgens premiär borta mot seriefavoriterna Hallstahammar blir ett bra första test, avslutar Gustav.

Joel Eneroth-Ädel. Foto: Kent Lundqvist

– Att jag hamnade i röd/svart igen kom väldigt spontant bara för någon vecka sedan. Tanken var att skorna skulle ställas på hyllan och då huvudsakligen på grund av tillökning i familjen. En tillökning som tittade ut i fredags. Men nu när Gustav och några gamla ansikten spelar i Ehf tillsammans med den här yngre och lovande generationen så kändes det spännande och roligt att ge handbollen en säsong till, berättar de nyblivne pappan – Joel.

Vad har du för känsla inför kommande säsong?

– Känslan inför säsongen är bra! Nu har jag bara gjort en träning, men jag har följt de här yngre grabbarna ett tag och dem är grymt duktiga. Så tillsammans med oss äldre som tillför tyngd och rutin så är jag helt övertygad om att vi blir konkurrenskraftiga i år, avslutar Joel.

EHF har jobbat hårt med sina förberedelser inför kommande säsong med spel i div.2 som nykomlingar.

– Det har varit bra och vi har med oss en bra känsla efter hårt jobb både med det fysiska och spelet. Fysdele är väl det som naturligt med ett så pass ungt lag som vi har släpar, men killarna jobbar hårt på den delen och det ser bara bättre och bättre ut. Vad det gäller spelet så är det ju alltid så att när man väl kommer till tävlingssäsongen så saknas det ändå lite, skrattar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Erik Widén. Foto: Kent Lundqvist

Hur skulle du vilja säga att spelet ligger i fas just nu?

– ”Som sagt” man kan alltid önska mer, men jag känner ändå att killarna börjar hitta rätt i spelet. Eller det handlar inte om spelet i sig. Det handlar om att killarna skall utvecklas i de individuella momenten som skapas av det kollektiva spelet och här är det bra, men det kan också bli mycket bättre, menar Skogäng.

Mattias Johansson. Foto: Kent Lundqvist

Hur ser du på truppen?

– NU har vi ju fått in tre mer rutinerade spelare i Harald, Gustav och Joel och det är jättebra för att få upp en högre nivå över tid. Sedan har vi ju Elliot Ryderdahl som är på väg tillbaka och det blir också ett mycket bra tillskott i en redan bra trupp, menar EHF-tränaren.

Vad tror du blir nyckeln till framgång denna säsong?

– Det handlar mycket om individens mod och vilja att kliva fram och anta de utmaningar som finns i ett seriespel och givet se till att varje dag och varje vecka jobba med de detaljer och stora spel som vi jobbar med. Kan vi fortsätta på inslagen linje så är det nyckeln till framgång, menar Skogäng.

Anton Sörman. Foto: Kent Lundqvist

Vem får sitt stora seniora genombrott denna säsong?

– Jag tror det kommer bli många. Det är en hel del spelare som Anton Linblom, Erik Widén, Mattias Johansson, Max Österman mfl. som verkligen visat att det är något mer på gång, menar Skogäng.

Vilka blir topplag i serien?

– Det är så svårt att säga med tex. GP som är farmarlag till GUIF i Handbollsligan och dem kan komma med bra lag, men man vet inte över en hel säsong. Erping likaså med A-laget i Allsvenskan. Svårt att säga men det blir säkert en hel del lag om det och vi skall kunna vara med där upp tycker jag, avslutar EHF-tränaren Anders Skogäng

Fakta EHF herr anno 2018:
Trupp: 19 + 4 målvakter.
Nya spelare: Gustav Odeheim (Kungsängens SK), Harald Stare (Uppsala HK), Joel Eneroth-Ädel (Kungsängens SK).
Premiär: Söndag 30/9 kl.16:00 Hallstahammars SK HK vs EHF i Nibblehallen.
Hemmapremiär: 6/10 kl.16:00 EHF vs HK Erping i Idrottshuset.

Herrar div.2 >>>

Lämna ett svar