EHF med i toppracet igen!

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Enköpings HF fick det tillslut att stämma i hemmamatch mot HF SIF och då blev det islossning.

– Ah det släppte tillslut, riktigt skönt, medger EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

EHF som fick sjukdomsåterbud på fm på Adam Skogäng, fick möblera om lite i tanken i och med att Joel Eneroth Ädel dessutom var avstängd.

– Men vi fick ordning på det och Elliott Ryderdahl funkade i 2-vägsspel idag och det var bra för oss. Men även Albin Sköld och Teo Rydstedt fick utrymme och gjorde bra insatser, berättar Bäcklin.

I början kommer EHF inte riktigt åt det tempot man ville ha, men får efter 15-20 minuter grepp på grejerna och ett målvaktsbyte väcker laget. Ut med Hampus Wallin och in med Simon Lundgren.

– Vi får då fart och en enklare väg i attackerna framåt, och äntligen fasspel på plats, alla våra kanter springer enormt, och ihop med det står vi matchen igenom bra bakåt, så vi kom loss med några bollar in till vilan, berättar Bäcklin.

Det är ledning med 15-12 i halvtid, men det skulle komma att bli mer.

– Vi har ett bra surr i paus, blir ännu tydligare i idé kring omställning och uppställda lösningar, och i andra halvlek var det aldrig något snack, menar Bäcklin.

EHF hade ständig träff bakåt, och i mål, och hade hemmalaget inte slarvat med en del avslut, hade det runnit iväg ännu mer målmässigt för dom var riktigt bra i andra halvlek!

– Vi roterar med alla som är med, och får ingen ’dipp’ på detta alls, och det känns riktigt kul! Pravitz Andersson på m6 får göra 20’ och löser det bra trots den stora ovanan, men framförallt Gustav Wedholm gör en ruggigt bra match i avsaknad av Joel! Simon som kommer in i mål får matchens lirare, och han var bra absolut, men i min bok är guldstjärnan på Wedholm. Gustav Odeheim gjorde 15 mål också, det är såklart riktigt trevligt, menar EHF-tränaren som avslutar:

– Kul att vi får kvitto på matchplan & för-analys, att det funkar, och att vi får utdelning trots att vi saknar ’motorn’ i våra offensiva val, Skogäng, även idag. Väldigt nöjd med eftermiddagen!

Enköpings HF – HF SIF 37-24 (15-12)

Målskyttar,

EHF: Gustav Odeheim 15, Viktor Berg Von Linde 6, Elliott Ryderdahl 4, Albin Sköld 3, Gustav Wedholm 3, Jakob Hammar 2, William Klingvall, Anton Segersten, Albin Sandell, Teo Rydstedt.

Utvisningar:  6x2min +1 DRK – 3x2min

Publik: 140

Tabell & övriga matcher >>>

Lämna ett svar