EHF laddar om!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF som säkrade nytt kontrakt i damernas div.1 kvart över 12 är på väg in i en ny tävlingssäsong.

– Vi har smugit igång träningarna förra veckan, just nu jobbar vi med hela damtruppen gemensamt och kommer att så göra denna och nästa vecka också. Därefter kommer vi att dela upp oss i en A-trupp en U-J trupp och A-ungdom för sig, berättar EHF-tränaren Ken Hornö.

Hur ser det i truppen just nu?

– Vi har tappat en hel del spelare från förra året, då flera har valt att sluta helt. Men vi har också några spelare som kommer tillbaka från skador och skola på annan ort, vi har även lite nya spelare som har kommit till oss och några till på väg in. Återvändarna är Elina Rådlin och Louise Grälls. Klara nyförvärv är Elin Larsson Skånela, Wilma Mård och Elin Karlberg Västerås. Sedan har vi några till som är och har varit och prov tränat men inte klara.

Hur ser tiden ut fram till seriestart?

– Just nu så tränar vi på 4 dagar i veckan, dubbla pass med handboll och fys. Kommande helg den 24-26/8 har vi inplanerat ett träningsläger i Fj-100 där vi även kommer att spela träningsmatcher mot Uppsala HK, vi har även en träningsmatch mot Västerås utvecklingslag planerat den 29/8 i Västerås. Den 7-9/9 åker vi till Hudiksvall för att spela BL-Cup, vilket blir tredje året i rad. Så det är full fart, avslutar Ken.

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar