EHF kryssade mot nykomling!

Linda Glarke och EHF släppte bara 18 bollar mot KSK. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF kryssade i en klassisk försäsongsmatch hemma i Idrottshuset mot nykomlingen Kungsängens SK.

Inför så kalkylerade EHF-tränaren Ken Hornö med att det skulle bli ett högt tempo med en hel del tekniska fel.

– Ja, så blev det också där båda lagen låg en lite bit ovanför den nivå man i dagsläget klarar av att hantera.

Det var tydligt i den första halvleken där båda lagen ville mycket, men det fick ingen direkt effekt på matchen.

– Nej det var som det var, viktigaste var att det fanns intensioner att jobba med det vi talat om inför matchen även om det rent tekniskt inte var på plats. Det handlar om små detaljer och tajming, menar Ken.

I halvtid var det lika läge 7 och det fick ses som ett rättvist resultat då lagen hela tiden turas om att vara i ledning.  Men i den andra halvleken så lyfter sig båda lagen och det blir mer handboll.

– Vi fortsätter att jobba med det som var menat med den här träningsmatchen och höjer oss. Samarbetet som söktes i den här matchen mellan 9m och 6m fick utrymme och spelarna jobbade hårt och bra med den detaljen som också stundtals gav utdelning, det är stor skillnad mot hur vi spelat tidigare säsonger, menar Ken.

Lagen turas fortsatt om att vara i ledning. EHF har ledningen med 18-17 i slutskedet av matchen, men KSK lyckas med 8 sekunder kvar att kvittera den ledningen.

– Resultatet får absolut ses som rättvist. Vi tar med oss att det går framåt och att tjejerna verkligen jobbar med det vi vill i våra förberedelser inför seriespelet. Nu väntar en cup i helgen där vi får chansen att jobba vidare med spelet och framför allt sätta gruppen, avslutar Ken.

 

 

 

Enköpings HF – Kungsängens SK 18-18 (7-7)

Målskyttar,

EHF: Therese Lundström 4, Felicia Axeen 4, Elice Holmberg 4, Sara Hornö 2, Maia Nysten, Saga Walgeborg, Elin Larsson, Elin Palm.

KSK: Camilla Åsén 7, Stephani Fors 2, Celinn Sjölander 2, Emelie Lindgren 2, Erika Waltin, Elin Karlsson, Sabina Bergius, Ida Hultman, Tove Jörgenssen.

Räddningar:
EHF: 15 (5-5-5) 45,4 %

Lämna ett svar